Top 5 könyved ami nagy hatással volt rád?
1. Zabhegyező (el kell kapni s hangulatát,látszólag nem szól semmiről, de ga megérted, akkor zseniális)
2. Édentől keletre
3. A lét elviselhetetlen könnyűsége
4. Abigél, Az Ajtó (Szabó Magda)
5. Aztán megjött Michel
6. A keresztapa
7. Nyugaton a helyzet változatlan.
8. Garp szerint a világ.
Inkább nyugis könyvek, mély értékekkel. Egy kicsit más ember lettem tőlük :)
-szexi kötésminták
-fürge ujjak
-hogy neked is jó legyen
-a szürke 50 árnyalata
Passuth László: Aranyködben fáznak az istenek (regény)
Arany János Erdély trilógiája (regény)
John Knittel: Via Mala (regény)
Archibald Joseph Cronin: Réztábla a kapu alatt (regény)
Márai Sándor: A gyertyák csonkig égnek (regény)
Radnóti Miklós: Levél a hitveshez
Szabó Lőrinc: Semmiért egészen
Nagy László: Ki viszi át a szerelmet
Kosztolányi Dezső Halotti beszéd
Könyv:
Dave Eggers: Az elveszett fiú -> Egy szudáni fekete története. Magamtól nem vettem volna a kezembe, nem gondoltam, hogy érdekel a téma, mégis nagyon élveztem olvasni. Erre a könyvre mindig emlékezni fogok.
Karinthy: Így írtok ti -> nagyon poénos, de ehhez már fel kell nőni.
Ezt a portréfilmet tegnap láttam, a most elhunyt Hankiss Elemérre emlékezett az m1. Engem nagyon megindított, sok gondolatébresztő van benne és a múltra is emlékezik:
Én most az ő könyveit tervezem elolvasni.
A lét elviselhetetlen könnyűsége nekem nem tetszett, nem is bírtam végigolvasni, pedig mindenhol ajnározták, mire végül megvettem, de minek. Nagy filozofálást vártam, erre egy gyengécske szerelmi évődés az egész, vagyis amennyit olvastam belőle.
Vlagyimir Nabokov Adáját is szerettem, de csak a nyelvészeti remeke miatt, az életemet nem változtatta meg.
Szexuális téma: Tiszántúli Emanuelle -> felettébb érdekes, betekintést enged az egyszerű lelkek nászába.
1.Ablak-Zsiráf
2.Kincskereső kisködmön
3.Egri Csillagok
4.Tüskevár
5.Morbid Magazin
Ami kérdésem ezek elolvasása végén felmerült:
-Hol is b@xtam el az egészet?xD
Kincskereső kisködmön.
Édentől keletre.
A vörös oroszlán.
Állj ki mellettem.
A szoba.
A legyek ura.
1. Alice Sebold - Komfortos mennyország - én ebbe tudtam eddig a legjobban beleélni magam, egyszerűen zseniális.
2. John Lindqvist - Engedj be! - igaz hogy fantasy, de emellett nagyon mély tartalma van
Déry Tibor: G.A. Úr X-ben / Ez egy olyan utópisztikus de az akkori korban (70 -es évek) létező csak a világtól elszigetelt nagyvárosról szól, ahol az emberekből kiveszett az életvágy és nem törekszenek a fejlődésre, ezért minden folyamatosan rohad, pusztul. Ezt a várost hívják X-nek. G.A. Úr meg egy kívülről érkezett jövevény akinek a szemével látjuk mindezt.
Mario Vargas Llosa:A város és a kutyák
Mécs Alajos:Harc az óceánokért / Ez egy nagyon érdekes dokumentumkönyv, amiben nyomon követhetjük a gyarmatosítás és az ipari forradalom történetét.
Moliére: Moll Flanders örömei és viszontagságai
Hermann Hesse:Az üveggyöngyjáték
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!