Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Top 5 könyved ami nagy hatássa...

Top 5 könyved ami nagy hatással volt rád?

Figyelt kérdés
Írhatsz többet is ha szeretnél vagy kevesebbet tökmindegy szóval: azokat a könyveket/verseket BÁRMIT (csak zenés ne legyen) keresem ami nagyban hozzájárult a ti személyiségetek megformálásában, amiben volt tanulság vagy éppen csak azt mondtad a könyv végén, hogy: ez zseniális volt.Amitől jobb ember lettél, ami változtatott a nézőpontodon stb..bármi jöhet aminek hatására pozitívabban/negatívabban kezdtél el gondolkodni bizonyos dolgokkal kapcsolatban.Szóval ami nagyban kihatott rátok és nem ilyen harry potter meg fantasykra gondolok.Kicsit nehezen tudtam megfogalmazni mit is akarok pontosan de azért remélem nagyjából érthető voltam.

2015. jan. 12. 21:17
 1/10 A kérdező kommentje:
Ja és valami magyarázatot is írhattok :)
2015. jan. 12. 21:20
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

1. Zabhegyező (el kell kapni s hangulatát,látszólag nem szól semmiről, de ga megérted, akkor zseniális)

2. Édentől keletre

3. A lét elviselhetetlen könnyűsége

4. Abigél, Az Ajtó (Szabó Magda)

5. Aztán megjött Michel

6. A keresztapa

7. Nyugaton a helyzet változatlan.

8. Garp szerint a világ.

Inkább nyugis könyvek, mély értékekkel. Egy kicsit más ember lettem tőlük :)

2015. jan. 12. 21:34
 3/10 anonim válasza:
0%

-szexi kötésminták

-fürge ujjak

-hogy neked is jó legyen

-a szürke 50 árnyalata

2015. jan. 12. 22:03
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Passuth László: Aranyködben fáznak az istenek (regény)

Arany János Erdély trilógiája (regény)

John Knittel: Via Mala (regény)

Archibald Joseph Cronin: Réztábla a kapu alatt (regény)

Márai Sándor: A gyertyák csonkig égnek (regény)

Radnóti Miklós: Levél a hitveshez

Szabó Lőrinc: Semmiért egészen

Nagy László: Ki viszi át a szerelmet

Kosztolányi Dezső Halotti beszéd

2015. jan. 12. 22:11
 5/10 anonim ***** válasza:

Könyv:

Dave Eggers: Az elveszett fiú -> Egy szudáni fekete története. Magamtól nem vettem volna a kezembe, nem gondoltam, hogy érdekel a téma, mégis nagyon élveztem olvasni. Erre a könyvre mindig emlékezni fogok.

Karinthy: Így írtok ti -> nagyon poénos, de ehhez már fel kell nőni.

Ezt a portréfilmet tegnap láttam, a most elhunyt Hankiss Elemérre emlékezett az m1. Engem nagyon megindított, sok gondolatébresztő van benne és a múltra is emlékezik:

[link]

Én most az ő könyveit tervezem elolvasni.

A lét elviselhetetlen könnyűsége nekem nem tetszett, nem is bírtam végigolvasni, pedig mindenhol ajnározták, mire végül megvettem, de minek. Nagy filozofálást vártam, erre egy gyengécske szerelmi évődés az egész, vagyis amennyit olvastam belőle.

Vlagyimir Nabokov Adáját is szerettem, de csak a nyelvészeti remeke miatt, az életemet nem változtatta meg.

Szexuális téma: Tiszántúli Emanuelle -> felettébb érdekes, betekintést enged az egyszerű lelkek nászába.

2015. jan. 12. 22:26
 6/10 anonim ***** válasza:

1.Ablak-Zsiráf

2.Kincskereső kisködmön

3.Egri Csillagok

4.Tüskevár

5.Morbid Magazin

Ami kérdésem ezek elolvasása végén felmerült:

-Hol is b@xtam el az egészet?xD

2015. jan. 13. 01:58
 7/10 anonim ***** válasza:

Kincskereső kisködmön.

Édentől keletre.

A vörös oroszlán.

Állj ki mellettem.

A szoba.

A legyek ura.

2015. jan. 13. 11:00
 8/10 anonim válasza:
A nagy indián könyv. Nelem nagyon tetszett.
2015. jan. 19. 19:21
 9/10 anonim válasza:

1. Alice Sebold - Komfortos mennyország - én ebbe tudtam eddig a legjobban beleélni magam, egyszerűen zseniális.

2. John Lindqvist - Engedj be! - igaz hogy fantasy, de emellett nagyon mély tartalma van

2015. jan. 23. 20:18
 10/10 anonim ***** válasza:

Déry Tibor: G.A. Úr X-ben / Ez egy olyan utópisztikus de az akkori korban (70 -es évek) létező csak a világtól elszigetelt nagyvárosról szól, ahol az emberekből kiveszett az életvágy és nem törekszenek a fejlődésre, ezért minden folyamatosan rohad, pusztul. Ezt a várost hívják X-nek. G.A. Úr meg egy kívülről érkezett jövevény akinek a szemével látjuk mindezt.

Mario Vargas Llosa:A város és a kutyák

Mécs Alajos:Harc az óceánokért / Ez egy nagyon érdekes dokumentumkönyv, amiben nyomon követhetjük a gyarmatosítás és az ipari forradalom történetét.

Moliére: Moll Flanders örömei és viszontagságai

Hermann Hesse:Az üveggyöngyjáték

2015. jan. 28. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!