Melyik a három kedvenc könyved?
Bulgakov - Mester es Margarita
Eszterhazy Peter - Termelesi regeny
Maugham - Az ordog sarkantyuja
Wass Albert: Kard és Kasza
Ez a kedvencem, egyrészt, mert székely vagyok, másrészt meg szerintem kiváló munka annak ellenére, hogy Wass Albertet a mai közvélemény mellőzi.
George Orwell: Állatfarm
Mert nagyon ötletesen és "valósághűen" ábrázolja a kommunizmust. Nagyon nagy regény, és bár nem ezt szokták kiemelni Orwelltől, szerintem messze elmarad mellette az 1984.
Ken Follett: A Katedrális
Nagyon ritkán olvasok bestsellereket, de ez a regény igazán megfogott. Follett nagy mesélő és rendkívüli a történetfelépítése.
...
Bár tudom, hogy csak három könyvet kértél, de ajánlanék még párat, ha érdekel:
Guy de Maupassant: Szépfiú
Franz Kafka: A per
Dan Brown: A Da Vinci-kód
Bán Mór: Hunyadi (sorozat)
utóbbihoz hozzáfűzném, hogy egy kortárs magyar író nagyon alapos, magával ragadó regénysorozata a Hunyadiakról.
Gyűrűk Ura - jól kidolgozott világok, kultúrák, nyelvek.
Battle Royale - több szálon futó, izgalmas cselekmény, részletes jellemábrázolás.
A harmadikat még nem tudtam eldönteni. Túl sok van :)
W. Somerset Maugham: Színház (kicsit vagyok csak színházmániás, ráadásul nagyon pontos és árnyalt lélekábrázolás van benne)
Jane Austen: Büszkeség és balítélet (meg nyálas-romantikus is vagyok, de ez a könyv több egy limonádé lányregénynél, nagyon híven bemutatja az akkori viszonyokat)
Daniel Keyes: Virágot Algernonnak (briliáns koncepció, remek kérdésfelvetések)
Dumas - Monte Cristo grófja
Mert zseniális mű, Dumas nagyon tudott valamit. Olyan könyv, amit bármikor hajlandó lennék újraolvasni és még mindig találnék benne újat.
Keyes - Szép álmokat, Billy
Szintén fantasztikus író, remek történet. A vége tökéletes, a jellemábrázolások is nagyon jók... az egész szuper.
King - novellái
Tőle is szeretek mindent, de a novellái a legérdekesebbek. 30-40 oldalban megteremteni egy teljesen új világot, ehhez hatalmas tehetség kell. King képes elvarázsolni, és nem csak a horror történeteivel, hanem azzal a rengeteg más írásával is, amikről kevesebb szó esik, vagy sokan nem is tudják, hogy ő írta őket, pl Remény rabjai, Halálsoron, és egy csomó novellája :)
Dan Brown - A Da Vinci kód
Max Brooks - Z világháború
Dmitry Glukhovsky - Metró 2033, Metró 2034
Bulgakov: A Mester és Margarita
Wass Albert: Elvész a nyom
Tolsztoj: Háború és béke
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!