Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Konyvirasbol hogy lehet penzt...

Konyvirasbol hogy lehet penzt csinalni (bovebben lent)?

Figyelt kérdés

Arrol van szo hogy hozzakezdtem irni egy fantazian alapulo tortenetet. Eddig csak 20 A4 oldalt irtam (egy het leforgasa alatt) es arra gondoltam hogy engem nagyon elszorakoztat es emellett jo nehany baratom (akik oszinten mondtak meg eddig mindig hogy mi a velemenyuk) miutan elolvastak azt mondtak folytassam mert jo lessz igy aztan az jutott eszembe hogy ha ebbol meg is tudnak elni az valosagos foldi menyorszag lenne! (Ha ez nem lehetseges en akkor is folytatom mert csak szorakozas es kikapcsolodas celjabol kezdtem el)

(Ha helyesirasi hobat ejtettem elnezest kerek sajnos neha elofordul!)

Valaszokat elore is koszonom!

2015. jan. 6. 22:36
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha magyar nyelven írsz, szinte biztos, hogy nem fogsz belőle megélni.

Az a kevés magyar író aki meg is él belőle, azok tucat szemetet írnak.

Itt szokott lenni, hogy fiatal tehetségeket keresnek:

[link]

De pénzt csinálni magyar nyelven írt könyvekkel...szinte lehetetlen.

2015. jan. 6. 22:45
 2/15 A kérdező kommentje:
Esetleg ugy lehetne vele penztkeresni hogy egy veblapot kesziteni es arra feltolteni? Nem ertek tulzottan a szamitogepekhez azert kerdezem
2015. jan. 6. 22:50
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak magyar, de világ viszonylatban is nagyon ritka, hogy valaki az írásból megéljen. A legfelkapottabb írok is főállásban mást csinálnak. Már az nagy teljesítménynek számít ha a kiadási vagy internetes megjelenéshez szükséges költségek visszajönnek az eladásból.
2015. jan. 6. 22:59
 4/15 anonim ***** válasza:
Fígyú, szeríntem elöszőr probálly meg hejessen irní.
2015. jan. 7. 00:59
 5/15 anonim válasza:
90%
Nem tudok konkrét tanácsot adni, de szerintem mindeképp folytasd az írást, és keresd a lehetőséget. A leszólókkal meg ne törődj, hiszen nem is olvasták az írásodat. Mindig azok viszik valamire az életben, akik mernek nagyot álmodni. Úgyhogy hajrá! :D
2015. jan. 7. 05:57
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Ugye, ismered azt a mondást: "Pénzel lehet pénzt csinálni!"?

No és tisztában vagy az üzleti terv fogalmával is?

.

Keress meg egy nyomdát és érdeklődj, mennyibe kerül 1000 példány nyomtatása, kötése.

Ez alapján, hozzá saccolva a terítés (eljuttatás a boltokba) költségeit, tisztában leszel egy példány árával, mennyiért lehetne a bolti polcra tenni.

Mindezek ismeretében és annak tudatában, mennyi ideig tartják az üzletek az eladatlan példányokat a polcon, mielőtt remittendaként visszaküldenék, önmagadnak választ tudsz adni kérdésedre.

.

Az pedig, hogy a haveri/baráti körnek mi a véleménye és előzetes tetszési indexe készülő könyvedről, gyakorlatilag mindegy, mert azt is tudni kéne, közülük hányan vennék meg a könyvedet a kiszámított (megsaccolt) áron?

Nem lelombozni akarlak, de tudnod kell: üzletben, háborúban, szerelemben nincs barátság!

2015. jan. 7. 06:57
 7/15 anonim ***** válasza:

Te csak viccelsz, ugye?

Hisz gyakorlatilag analfabéta vagy...

2015. jan. 7. 07:19
 8/15 hosszúhajú ***** válasza:
100%
Úgy működik, ha nem magánkiadása akarod, hanem pénzt keresni, hogy miután megírtad elküldöd pár kiadónak a kéziratot. Ők hónapokig kotlanak rajta, mire eldöntik. Csak a legjobbakat választják. Ha nagyon jó vagy, akkor visszajeleznek. Aztán választhatsz, hogy hogyan fizessenek neked. Az egyik, hogy megveszik a kéziratot x összegért, a másik hogy eladási arány után fizetnek, annak megfelelően. És ebből csak úgy tudsz megélni, ha 2-3 havonta megjelenik egy könyved. Ehhez nem csak tehetség kell, de olyan kiadó is, aki nem ül évekig egy kéziraton, hiszen már maga az elbírálási időszak nem két perc. Ez meg nehezen megy, hiszen rengeteg kézirat érkezik egy-egy kiadóhoz, így már eleve innentől kezdve lassan megy. És ami még fontos, elutasíthatnak ha nem profilba vágó a témád - az adott kiadó profiljába - vagy ha túl sok van belőle a piacon, vagy akkor is, ha nincs rá kereslet. Akárhogy is, Magyarországon kell mellé valami "rendes" munka is.
2015. jan. 7. 20:44
 9/15 A kérdező kommentje:

Nagyon koszonom azoknak akiktol ertelmes valaszt kaptam! A helyesirasert elore elnezest kertem (egy szerencsetlen telefonrol irtam illetve irom a posztot mert a szamitogep egyszeruen utal engem ezert a wordon kivul mast nem hasznalok rajta) de biztos tul aprobetus ahoz hogy elolvassatok! Egyebkent meg kivancsi lennek ti milyen konyvet olvasnatok szivesebben ha mar szoba kerult a helyesiras: aminek jo a temaja de tegyuk fel valaki belajavit a helyesiras miatt vagy amibe bele se kell javitani de egy tal betuleves erdekesebb a konyvnel!

Emlitettetek a temat ezert gondoltam errol is megkerdeznelek titeket. A trotenet teljesen a fantazia vilagan (magia, misztikum stb) alapul de a karaktereket a valosagbol vettem hogy elethubb legyen emellett veluk probalok ojan dolgokat eljutatni ahoz akik majd elolvassak amik remelhetoleg egy darabig megmaradnak bennuk es egy kicsit elgondolkoztatja oket! Emelett arra gondoltam hogy mivel eddig az egyik haverom bandajanak irtam dalszovegeket minden fejezet egy verssel inditok amely a felyezet hangulatat erzekelteti!

2015. jan. 7. 22:30
 10/15 A kérdező kommentje:
(Csak hogy egy kicsit kivedjem a helyesirasos dolgot: az elozo komentet 30 percen kellett potyognom! Kepzeljetek el milyen kellemes amikor nagynehezen bepotyogsz valamit aztan rajossz hogy helytelenul irtad es torlod majd kezded elorol. Ami ennel is rosszabb ha csak akkor veszed eszre a hibat amikor mar kiposztoltad)
2015. jan. 7. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!