Mi a külömbség az Orgona, Zongora és a Szintestizátor közt?
Azt látom...
Orgona: levegő kelti a hangot, fújja a sípokat.
Zongora: húros hangszer, hangkeltéskor egy '"kalapács" amit a billentyű mozgat, megüti a húrt, ezért szól
Szintetizátor: elektromosan állítják elő a hangot, se húr, se levegő, se semmi nem kell hozzá.
Ez az orgona:
https://www.youtube.com/watch?v=4gakCsWaDyA
Ez a zongora:
https://www.youtube.com/watch?v=_I0DepxLaC4
Ez a Szintetizátor:
Első vagyok!
"húros hangszer"
Mi ezzel a meghatározással (vagy az egésszel) a bajod?
Pontosan, szabatosan fogalmaztam!
Ha meg tudtad 6 évesen, akkor nem tudom, miért tetted fel a kérdést?
Nem húros, pengetős. :D Csak kalapács pengeti. Az orgona fűvós hangszer, a billentyűk arra vannak, hogy senkinek nincs akkora szája, hogy a sípot fújja.
Kérdező, te meg tanulj meg először helyesen írni, aztán majd mondhatod, hogy 6 évesen "tuttál" dolgokat. :D
De, húros, miért szerinted mi szólal meg?
Húros hangszerek (idézet)
Azok a hangszerek, amelyek hangforrása a megfeszített húr. A húr anyaga fonállá sodort bél, szíj, selyem- v. fémszál, amelynek pengetésével, ütésével, dörzsölésével.
Ha pengetővel szólaltatod meg, akkor mondjuk gitár, ha ütéssel, akkor mondjuk zongora, ha dörzsöléssel, akkor mondjuk hegedű.
Közös bennük: a HÚR
Read more: [link]
Bocsáss meg, én idéztem:
Húros hangszerek (idézet)
Azok a hangszerek, amelyek hangforrása a megfeszített húr. A húr anyaga fonállá sodort bél, szíj, selyem- v. fémszál, amelynek pengetésével, ütésével, dörzsölésével.
Én mindegyik fajta megszólaltatásra írtam példát.
Tedd meg nekem, hogy az ütéssel megszólaltatott húrra, írjál hangszerpéldát.
És az megszólaltatásban miben különbözik a zongora megszólaltatásától, ha már az más szerinted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!