Megint alkottam. Mit gondolsz?
A napokban feltöltöttem egy portrét ide. Nos megint csináltam egyet ugyanarról a személyről. Tisztában vagyok azzal, hogy képzetlen vagyok, szóval szívesen fogadom az építő jellegű kritikákat, és a véleményeteket is. 17/f :)
Ha eddig még nem tanultál rajzolni, akkor nagyon jó. Természetesen tele van hibával, például elég gyenge a kontraszt, keveset tónusozol, látszik is, hogy maszatolás nélkül nem megy a nagyobb területeken, mint például az orrnál, vagy az arcnál. A másik hiba, hogy egy picit el van torzulva a fej. Az orra szétcsúszott, Palvin Barbinak nem ilyen gömbölyű (kicsit "négeres" lett, ha szabad ilyet mondanom). Ez inkább Rihanna orra. A másik az állkapocs. Te is láthatod, hogy olyan, mintha jobbról bevertek volna neki.
Azért, hogy ezeket a torzulásokat elkerült, vázold fel az arcot! Ez alatt nem a fénykép pontos vonalrajzát (mását) értem, hanem fejből készült vázlatot. Ne csak a fotót nézd! El kell tudnod képzelni az arcot három dimenzióban, és tudnod kell fejből is felvázolni akármilyen nézetből.
Ha jársz is majd rajztanárhoz, érdemes egyedül, otthon is gyakorolni, vázlatolni, tanulmányrajzokat készíteni.
Remélem segítettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!