Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mit rontottam el az alábbi...

Mit rontottam el az alábbi rajzon? (Kép)

Figyelt kérdés

[link]

Mi a hiba?

Mire figyeljek oda jobban legközelebb?

2014. okt. 7. 19:17
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
És összhatásilag milyen? Elmegy, vagy nagyon rossz?
2014. okt. 7. 19:20
 2/14 anonim ***** válasza:
Nagyon jó kis rajz!
2014. okt. 7. 19:31
 3/14 A kérdező kommentje:
Köszi:) de legyszi indokoljatok is meg erzem, hogy valami nincs rendben a munkáimmal. Mivel soha nem tanultam rajzot, (csak suliban van heti 1 rajzora, ami kb semmit nem er) ezert tisztaban vagyok vele h kepzetlen vagyok. Tehetsegem sincs sok hozza, csak szorgalmasan gyakorlok. De erzem h nincs rendben valami, nem megy ez a rajzolas nekem... technikailag van benne hiba, latom, de nem veszem eszre. A tobbi munkam is ilyen, ranezek es nem tetszik, tudom h nem jo. Nem lesz ez a munkam, tudom, de nagyon szeretnek igazan jo rajzos lenni, mert igy tudok stresszt levezetni, meg ez az egyetlen orom szamomra. De ugy nem megy ha nem tudok rendesen rajzolni, csak akkor leszek elegedett, es akkor tudok kiteljesedni, ha technikailag rendben vannak a muveim. De nincsenek, es a legrosszabb, h nem tudom miert. 17 eves fiu vagyok, tettem mar ki par kerdest, es fogok is, de csak azert ide mert ez az egyetlen hely, ahol valami visszajelzest kapok. A szuleim, barataim dicsernek, de Ok nem ertenek hozza, es van bennuk elfogultsag. Ha gondolod rakhatok ki meg par rajzomat, de nem sok van, mert csak par honapja rajzolok.
2014. okt. 7. 20:02
 4/14 anonim ***** válasza:

Ha már úgy kérdezed, hogy mit rontottál el, akkor nézd meg, és próbáld megtalálni, miért vagy vele elégedetlen.

Alapjában véve nem rossz, csak lapos maradt az egységes tónusozás miatt. Ha megmaradt volna vonalában, még talán érdekesebb is lenne. Egy bundás állatnál könnyű elfelejteni, hogy szilárd csontozata és izomzata van. De az alapformát jól elkaptad, lényegében ez menti meg.

Az elülső fele szemből van, a hátsó fele oldalról, hiányzik a fordulás, hiába húzgáltad a szőrszálakat, csak síkban fordul, térben nem.

Ha ez első rajzod fotó után, akkor teljesen oké. Érdemes modell után dolgozni, ott látod a térbeli elhelyezkedését, a fotó általában csalóka.

2014. okt. 7. 20:09
 5/14 A kérdező kommentje:
Koszonom!:) es a fordulasat terben hogy erzekeltessem jobban? Hogy tenyleg elfordul, latsszon az izmain stb? Tonusozassal?
2014. okt. 7. 20:13
 6/14 A kérdező kommentje:
Az az igazsag h, nem fotorol rajzoltam.. lattam 1 rajzot a neten ami nagyon megtetszett, es direkt nem ugyanugy csak hasonlora rajzoltam. De azt vettem alapul.
2014. okt. 7. 20:21
 7/14 anonim ***** válasza:
Jól megragadtad az állat karakterét a mozdulattal! Nagyon jó, érdemes lenne elmélyülten gyakorolni, képezni magad.
2014. okt. 7. 20:25
 8/14 anonim ***** válasza:

Igen, tónusozzásal, plasztikusabbá teheted.

De ezt inkább ne bántsd, hadd maradjon első próbának.

Próbálkozhatsz akár csak vonalban (ami nem kontúrozás). Ez mondjuk egy nagyon illusztratív rajzocska, nem tanulmány, de mutatja, hogy néhány vonalból is megragadható a forma:

[link]

A tónusozásnál fontos, hogy a fehértől a feketéig terjedjen, különben élettelen marad. Ilyenkor egy kis háttér is belekerülhet (csak folt, nem okvetlenül forma).

Már csak azért sem kellene ezt variálni, mert már beszürkítetted, kár lenne radírral elkenni.

2014. okt. 7. 20:39
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, várnék még tanácsot, észrevételt, véleményt azoktól, akik olvassák.
2014. okt. 7. 20:49
 10/14 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=D2SoGHFM18I

ajándékba egy jó kisfilm, a szép rajzod cserébe:)

2014. okt. 7. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!