Jó estét! Mi a véleményetek/kritikátok életem második portréjáról?
Már felraktam pár kérdést a rajzaimról, bocsi ha unjátok, de szükségem van visszajelzésre.
Az első portré rajzom elég rossz lett, így ezt osztom meg veletek.
Mivel amikor ezt rajzoltam, nem volt még normális grafitom, ezért ezt fekete színesceruzával rajzoltam.
Várok kritikát is - azonban olyat nem kérek, ami kb olyan szintű, hogy "hagyjam abba a rajzolást", meg "ez szar" (kaptam már sok ilyet), mert nem fogom abbahagyni, meg nem vagyok kiváncsi a bunkókra. Ha kritika, legyen normálisan megfogalmazva, érvekkel alátámasztva, tanácsokkal ellátva. Köszönöm!:)
Szerintem ne hagyd abba a rajzolást, mivel gyakorlással egyre jobb leszel, de amúgy is a lényeg hogy élvezd. A tobbi nem számít. :)
A szeme egész jó a rajzodnak, a fejformaja viszon eleg fura. Talán a legrosszabb a haja. (szerintem) az nem sikerült. :/
Sok sikert kívánok, és jó rajzolást. ;)
Rajzolás kezdetekor valóban érdemes vázat csinálni, mindegy, mit rajzolsz. Portrénál különösen fontos, másképp elmásznak a szemek, az orr. Miközben rajzolsz, érdemes forgatgatni a lapot néha, és kijavítani a torzulásokat. Ne körvonalakban, síkban, hanem térben gondolkodj. Éreztetned kell a szemlélővel, hogy mely részei vannak a rajzodnak feljebb, melyik van mélyebben. Ezt a tónusozással teheted meg. Ceruzát sosem maszatolunk, vagy ha mégis, mert nem tudjuk úgy tartani a kezünket, ahogy kellene (újságpapírt rakhatsz alá egyébként), akkor leradírozzuk. Az arányokra oda kell figyelni: a rajzodon túl nagyok a szemek, az orr túl kicsi, túl nagy és szabálytalan a fej, a nyak túl vékony. A nyak mindig a fül tövénél kezdődik. Két szem között egy szem távolság van. A szempillákat nem kell egyesével berajzolgatni. A felső ajak mindig sötétebb, mint az alsó. A szemgolyó mindig árnyékban van, ezért nem szabad fehéren hagyni.
Valahogy így:
Ez nagyon jó lett,ne hagyd abba!Csak gyakorlás kérdése.:)
Én is még annyit tudok mondani hogy kicsit el van torzulva néhány arány,pl. az orrnál,szájnál,de az előttem szólók már mindent leírtak.
További sok sikert,van tehetséged hozzá!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!