Könyvet írni múlt vagy jelen időben könnyebb?
Más hangulata lesz. Nem könnyebb vagy nehezebb szerintem, hiszen a múlt/jelen idő irodalmi megragadása kb. nyolcadik osztályban jelent kihívást. Aki komoly könyvet akar írni, az szerintem azért ettől egy kicsit magasabb szinten kell hogy legyen.
Inkább a történetre, a világodra és a karakterekre koncentrálj.
múlt időben nem tudsz cselekményes történetet írni
csak jelenidőben
Könyvet írni nem úgy kell, hogy leülök, hogy "most írok egy könyvet", aztán mindennek megfogom a legkönnyebb végét, és megírom. Csak azért, mert úgy érzem, van valami jobb sztorim, ami másnak is tetszhet.
Léteznie kell a fejedben az egésznek, látnod kell magad előtt. És ha megvan, akkor már értelmetlen lesz a kérdés.
Egyébként múlt időben könnyebb írni, de egyén kérdése a dolog.
Szia kérdező!
Ha neked a jelenben van, történik annyi érdekes dolog akkor a jelen.
Ihletet meríteni szerintem a múltból lehet.
A válaszokat és linket is köszönöm.
A történet már érlelődik egy ideje.
Szerintem baromi jó.
Persze a művészetnél nincs szubjektívebb dolog.
Csak az a probléma, hogy nem tudok írni.
Képzelőerő van, csak a tehetség hiányzik.
Jelen vagy núlt? Ameliyket megszoktad. De komolyan.
Sokáig jelenben írtam, aztán nehéz volt visszaváltani múltra. Most pedig megint a jelenel vannak problémáim.
Amúgy gyakorolj. Nem kell rögtön A történeteddel kezdeni. Írj novellákat, fióktörténeteket. Írj történetet a barátaidról.
Egyiket sem szoktam meg.
Nem vagyok író. Nem írtam semmit.
Alapötletek, történetek vannak a fejben, amik - akár - évek óta formálódnak.
Aztán egy éjféli órában jött az ihlet és magával ragadott. Gyorsan lepötyögtem két oldalt. Aztán a munkahelyen megint elkapott, és kényszerített, hogy két lapot is teleírjak jelenetekkel és címszavakkal.
Ezután jött - a mindig is tudott - felismerés, hogy nem tudok írni.
Na bumm.
Én erre azt tudom mondani, hogy engem olvasóként idegesít a jelen idő. A helyedben múltban írnám. De könnyebbnek nem könnyebb.
Mutatok egy jó blogot:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!