Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mit kell azalatt érteni,...

Mit kell azalatt érteni, amikor Koncz Zsuzsa azt énekli, hogy "csak annyit kérek tőled, ha érted, hogy ne vágj ki minden fát"?

Figyelt kérdés
2014. szept. 1. 10:04
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Az 1-esnek meg nem biztos, hogy igaza van. De lehet. Ez nem derül ki a dalszövegből.

Elképzelhető, hogy valóban, az énekes is csak egy volt a sok közül, akit egy ideig dugogatott az ex. De az is lehet, hogy csak csak egy otromba alak volt, aki nem csalta meg közben, csak éppen nem volt vele kedves, és inkább kényelmesnek tartotta, hogy a nővel van, az főz neki, mos rá, bármi, és cserébe egy jó szót nem adott...

Sokféle szituáció lehet mögötte, de nem biztos, hogy pont amit az első írt. :) Az 1-es tényleg szexmániás!

2014. szept. 1. 12:08
 12/21 anonim ***** válasza:

Akkor emelem a tétet....:)

Politikai felhangot nem láttok a sorok között?

Nem tudván belenyugodni, hogy ennyire "egyszerű" lenne, én a hatalomnak szóló üzenetet vélek benne felfedezni. Olvassátok el ilyen szemüvegen át is.

Ez persze nem azt jelenti, hogy az "exnek szóló intelmek" értelmezés nem él, de lehet másik rétege is.

2014. szept. 1. 12:18
 13/21 anonim ***** válasza:

"tévúton járok..."

Nahát ez a dal valóban arról szól, amit az 1-es írt. Egy tipikus elnéző feleségről, aki nem lázad fel, csak inkább maradjon vele a pasi, és mindig megbocsátja neki a félrelépést. A pasi meg a dalban be is vallja, hogy ő ilyen, hogy tudja, hogy hibázik, hogy nem lenne szabad, de megteszi újra és újra, aztán minden kaland után újra a feleségénél köt ki. Kb.

Hát ez pont NEM arról szól, mint a nevágjkimindenfát. Ott a nőt igenis zavarja a probléma (vagy a megcsalás, vagy a langyos kapcsolat, vagy bármi ami ugye nem derül ki igazán...), és fellázad, nem hagyja magát megalázni, és szakít, keres jobbat! Aki meg "ott áll az út végén", az meg nem törődik a megalázottsággal...

Na olvassátok el még egyszer és értelmezzétek!

"Hosszú-hosszú évek

emléke összefűz veled,

mennyi-mennyi mindent

köszönni tartozom neked.

Refr.:

Tévúton járok,

sajnos néha-néha én,

de bárhová megyek,

te ott állsz az út végén.

Verse:

Mindent megbocsájtasz

és mindig jót akarsz nekem,

hogyha néha bántlak,

akkor is jó vagy velem.

Refr.

És boldog vagyok, hogy veled élhetek,

és örülök nagyon neked.

Minden elmúlik: a bánat, az öröm,

s hogy te mégis maradsz, köszönöm.

Verse:

Hosszú-hosszú évek

emléke összefűz veled,

mennyi-mennyi mindent

köszönni tartozom neked.

Refr.:

Tévúton járok,

sajnos néha-néha én,

de bárhová megyek,

te ott állsz az út végén.

Próza:

Nagyszerű vagy,

csak te vagy ilyen,

köszönöm neked azt,

azt hogy ilyen vagy velem.

Refr.:

Tévúton járok,

sajnos néha-néha én,

de bárhová megyek,

te ott állsz az út végén. "

2014. szept. 1. 12:18
 14/21 anonim ***** válasza:

"Akkor emelem a tétet....:)

Politikai felhangot nem láttok a sorok között?

Nem tudván belenyugodni, hogy ennyire "egyszerű" lenne, én a hatalomnak szóló üzenetet vélek benne felfedezni. Olvassátok el ilyen szemüvegen át is.

Ez persze nem azt jelenti, hogy az "exnek szóló intelmek" értelmezés nem él, de lehet másik rétege is."

Na ez látod jó!!!!!!!!!!!!!!!!! Ezt a választ lájkoltam! Bár nem tudom, hogy van-e politikai felhangja, ezen most nem gondolkodom, mert kicsit fiatalabb vagyok annál, minthogy kitudjam venni belőle ezt a felhangot. De annyit azért tudok, hogy abban az időben sok-sok virágnyelven megírt dal volt, ami a politikai vezetőknek és a rendszernek szólt. Én viszont nem szoktam ezeket mindig érteni. Egy-két Cseh Tamás dalt pl értek, de azt se mindet.

Jó lenne egy szótár, vagy ha valaki kompletten "lefordítaná" az akkori dalokat, hogy pontosan mit is akartak kifejezni vele...!

2014. szept. 1. 12:25
 15/21 anonim ***** válasza:

Az "ott fenn a magas létrán" miatt lett gyanús.

Az elsőre még visszatérve. Ez egy Fonográf dal. Szóval eredetileg nem nő énekelte.

[link]

2014. szept. 1. 12:32
 16/21 anonim ***** válasza:

"eredetileg nem nő énekelte"

igen tudom, hogy fonográf, azért írtam inkább, hogy "énekes", meg "ex". Akármelyik nemű lehet akármelyik térfélen, nő is tud megalázni, elszomorítani rendes férfit.

A politikai értelmén továbbra sem agyalok, de ha valaki leírja, szívesen olvasom! :)

2014. szept. 1. 12:39
 17/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat.

Én pl. nem hiszem, hogy szerelmi dolog lenne. Én is a politikára szavazok. Mivel nekem fiatal lévén nincs nagy tudásom az akkori magyar közéletről, politikáról, mindennapokról, nagyon jó lenne valóban, ha valaki a politikai indíttatást is vázolná.

2014. szept. 1. 12:41
 18/21 anonim ***** válasza:
2014. szept. 1. 12:47
 19/21 anonim ***** válasza:

Szóval, visszatérve az eredeti kérdésre.

"csak annyit kérek tőled, ha érted, hogy ne vágj ki minden fát"

Azt kéri a hatalomtól, hogy ne akarjon mindent és mindenkit bármi áron a maga ideológiájának alárendelni, hagyjon teret a szabad gondolkodásnak, cselekvésnek.

Lehet pontosítani, tőlem ennyire futotta.

2014. szept. 1. 12:55
 20/21 anonim ***** válasza:

(Első vagyok.)

Azért örülök, hogy vannak még korrekt emberek és belátták, hogy van benne valami. Én vettem a fáradtságot és átolvastam a dalszöveget.

Ez természetvédelmi badarság, érthetetlen volt, miért ír valaki ilyet. Már ha felnőtt. 18+

Annak nem örülök, hogy indokolatlanul lepontoztatok, de ez a legkevesebb. :)

Sokkal többet ér, hogy páran vették a fáradtságot és korrektséget és igazat adtak. Köszi!

2014. szept. 1. 13:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!