Szeretnék őszinte véleményt kérni a versemről!?
L19
Megakarom szülni
Megakarom szülni a bánatot,
Felgyülemlett, talaj mélybe folyt alattomos harmatot.
Harmatot, mi senkinek sem árt (?),
Belül mar szét tiszta vize,
Kristályt öltve várt.
Megakarom szülni a fájót,
Csontba, ínba kétségbeesve vájót.
Véresek a kíntól karmai,
Fertőznek ótvar férgei,
Húsban búvó bogarai.
Megakarom szülni a kétséget,
Ne termékenyítsen képlékenységet.
Tűzből jégbe rugdosó,
Angyalszemű, gyermekarcú
szórakozó, játszadozó.
Megakarom szülni a békét,
Az ég bódító kékjét.
Legyen akár a föld melege,
Csak ne nyikorogjon többet
Fáradt lelkem gépezete.
Hűha. Hát én nem találtam meg az egységes ritmusát, ez egy mínusz pont, a részemről.
Plusz pont azért, amiért bár nem egységes, de igenis van ritmusa.
Nagyon tetszett néhány lelkiállapot jellemzésed pl: kétség - "Tűzből jégbe rugdosó"
De láttam néhány erőltetett mondatvégi rímet pl: fájót-vájót...ez egy kicsit gyenge lett, legalább is nekem bántja a fülemet.
Értelmetlenséget én is vettem észre pl: mi az, hogy "alattomos harmatot" ? Mitől alattomos? És ez: "Angyalszemű, gyermekarcú
szórakozó, játszadozó. "
Ezt se nagyon tudtam a kétséghez kapcsolni...meg úgy semmihez sem.
Összegzést nem mondok, hogy milyen lett, mert ez relatív. Ráadásul nem tudom, hogy mi volt az eredendő cél. Egy szabad verset pl: én nem értékelhetek rossznak, csak mert nem rímel, hisz a saját keretein belül megfelelt a kritériumoknak.
nem az intelligenciádat akartam megsérteni,de tényleg van hogy valaki teljesen más lelkivilágú,és egyáltalán nem jön át neki a vers mondanivalója.. nincs ebben semmi. De ettől még nem lesz rossz vers..
és sajnálom ha félreértetted amit írtam..
figyelj, te tudsz.
néhol esetlenebb (szerintem, de lehet, hogy nincs igazam)
de mindenképpen óriási tehetség van benned.
csináljad tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!