Mondanátok véleményt két versemről?
Ismerősök közt nehezebb megmutatni őket, ezért szeretném először kikérni a Ti véleményeteket:)
ÉG
az égbolton
megannyi rongyos felhőt
tép gyengéd szellő
lent
az élénkzöld palettán
néhány mosolygó szeplő
mint bolond integet
s rámleheltek
tengernyi ihletet
PÉLDÁM
inspirál, motivál
megmozgat
és belülről valamit elforgat
kinyitja a zárat
útra engedi
a boldog melódiákat
Nekem az inspirál, motivál szavak nem versbe valók, inkább szárazak, nagyon nem illenek pl. a boldog melódiák mellé. Az égbolt és a megannyi szavak túl költőiek. A rámleheltek miért múlt idő?
De egyébként nekem rendben van, mutasd az ismerőseidnek is.
Köszönöm:)
Első: nyílván mindenkinek máshogy jön át, és mindenki szerint más illik össze. Nekem, mikor írtam a verset, ezek a szavak csengtek jól egymáshoz, és nem szeretnék rajta változtatni. Eszembe jut ezekről a szavakról, hogy mennyire motivált és jókedvű voltam akkor.
Látod, hogy miért múlt idő jó kérdés.:D Észre se vettem. De mint ahogy az előbb is írtam, nem szeretnék az ilyen hibákon változtatni. Köszönöm szépen a véleményt, mostantól megpróbálok odafigyelni ezekre a dolgokra.
Értem. Az első nekem nagyon tetszik, főleg a
"megannyi rongyos felhőt
tép gyengéd szellő" kép. És a múltidő tényleg nem passzol oda.
Szerintem tökéletes mindkettő. Képszerűek, van mondanivalójuk, semmi közhely, ötletes, kevés szóval mond nagyon sokat.
Nagyon ügyes vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!