Őszinte véleményt kérek versemről! Szerintetek?
Gondolom mindenkiben felmerült már az érzés, hogy menne szépen az útján, de valaki szépen az útjába áll, és elég nehéz eltávolítani onnan. A versem erről szól!
Lávám könnyé készül, de láncra verte egy őr.
Tépi, erőlködik; a fény felé fohászkodik...
A földet sorvaszthatja, virágait onthatja,,
De az acélt, ő fel nem tépheti.
A lánc, mint kalapács, üti velé csak jobban a tőrt,
Akár egy recsegő vityillót, mit szélvihar ostromol, de ő még mindig tűr.
De baltáját a vihar mindaddig belé üti, még meg nem dől.
Útjában gyémántfalak katonáznak, elképeszti, s gyönyörködik,
De a fal untalan büszkén és mostohán dölyfösködik.
Óhajtaná, akkor porrá váltaná e falakat,
De gyávasága sátraz, se a sátrat csak gyengíté ezen erődítmény..
én ezt a verset engedélyeddel leírom magamnak, mert én is épp most így érzek, amit sugall a költeményed, csak még nem tudta szavakba foglalni. Tehát köszi:)
nos magáról a versről annyit, hogy nagyon szép hasonlatokat használsz, olyan kifejezőek, az ember olvassa és eltudja képzelni , szóval ez nagyon jó. Elszavaltam magamnak, és mélységesen beleélheti magát az ember. Nem tetszik, hogy sok a "de", olyan ellentmondásosnak tűnik ez miatt, viszont nem veszít a bájából.Egyes részeket nehéz olvasni pl. :" A földet sorvaszthatja, virágait onthatja", és nekem elvesz az összképből a befejezés, az utolsó mondat, olyan üressé tesz, ha elolvasom, mintha nem is ebbe a versbe illene, hanem csak oda lenne egy másikból idézve, ami vmi másról szól. De remélem nem bántottalak meg :)
sok sikert és kitartást, csak így tovább ☺
Nagyon örültem ennek a kommentnek, számomra megtiszteltetés, hogy leírod magadnak !:)
Köszönöm tőled is az építő jellegű kritikát, és megpróbálok tanulni belőlük!
Ez nagyon jól esett!=)
Morcinak hívnak a barátaim =).
Címet nem igazán adtam neki, de legyen mondjuk "A barikád", az életem útjának torvaszolójából kiindulva :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!