Milyen papírra érdemes grafikázni?
Ugyanolyan hatást érek el egy műszaki rajzlapon mint egy kifejezetten erre a célra szolgáló papíron?
Például egy ilyen minőségű rajzot [link] bármilyen papírra el lehet készíteni? Vagy ront a végeredményen ha egy rosszabb papíron dolgozom?
Nos cseppet sem mindegy, hogy milyen technikával dolgozol, elvégre a grafika az nem csak egy adott technikát foglal magába. Ha régebbi sokszorosító technikát alkalmazol, mint a litográfia, rézkarc, acélmetszet és társai, akkor arra megvan a külön papír. Ha akvarellezni szeretnél, akkor ajánlottabb az akvarellpapír, mert az nem ázik el olyan könnyen. Ha egyszerűen ceruzával, filccel vagy tollal, akkor az egyszerűbb papírok is megteszik. Én például a dipát tudom ajánlani, mi szinte mindenre azt használtuk. De ha nem számít annyira a minőség, mert még esetleg gépen végzel rajta utómunkát és nem az eredeti képet adod oda valakinek, akkor a sima rajzlapok is megfelelnek, amiket általános iskolában szoktak kérni.
A műszaki rajzlappal nem dolgoztam még, arról nem tudok véleményt nyilvánítani.
En szeretem a muszaki rajzlapot, mert jol kijon rajta a ceruza sajat texturaja. Ha latvanyosabb rajzokat akarsz pl szinesben, akkor egy olyan lapot ajanlanek ami alapbol szinezett (drapp, tortfeher, barna,szurke mind nagyon jo).
Tushoz, filchez kifejezetten ajanlom a muszakit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!