Könyvem címe mi legyen? A könyvet a srác és a csaj szemszögéből is leírjam?
A történet egy lányról szól akik felköltöztek Budapestre. Ott új suliba kerül és megismerkedik egy sráccal, ők ketten mindenen keresztül mennek. Tudom, hogy nem sokat mondtam róla, csak úgy gondoltam, hogy könyvírásnál a cím az első. Vagy nem?
gy terveztem hogy két szemszöget írok le, de nem tudom, hogy lenne a legjobb?
A két szemszög remek ötlet.
Ha a címet nem tudod előre, az viszont nem feltétlenül baj. Vannak olyan könyvcímek, amelyek jelképes értelműek, vagy valamit kiragadnak a könyv mondanivalójából. Lehet, hogy írás közben fogsz rájönni a könyv igazi lényegére, és az segít majd címet adni. De ha nem, az sem baj, utólag is lehet.
Én például mindig is bajban voltam a címadással. Ha írni támad kedvem, csak írok (mondjuk én általában verseket) és néha hónapokkal később olvasom csak vissza és adok neki címet, mert utólag látom át, hogy miről is szól valójában.
már elkezdtem úgy. csak nem tudom hogy jó lesz-e mert hát nem igazán tudom mi van egy srác fejében..
koszi :)
Ez így önmagában szerintem klisés. Ha már szemszög, pl. mit szólnál a csaj macskájáéhoz? Az ember meglepően sok szituációba beengedi házi kedvenceit, skype elé, kertben tanuláshoz, sőt még szex közben is ott ül a fotelban a macska azzal a tipikus megvető-sztoikus pofával.
Címnek valami a tőrténteket szimbólum szinten végigkísérő dolgot adnék. minden kapcsolatban vannak ilyen fel-fel bukkanó talizmánok, helyek, ízek, szavak amik visszaköszönnek. Tudod azok a dolgok, amikről még a kapcsolat lezárulása után tíz évvel is eszedbe jutnak szituációk. És ennek nem kell valami iszonyat romantikus cuccnak lennie...pl. ha mindig rózsaszirmos mignont esznek, az gicces, de ha pl. mustáros kenyeret, az sokkal inkább élet közeli és attól lesz olyan különleges mert te tartalommal töltöd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!