Mennyire zavar titeket, illetve szerintetek mennyire fér bele akár egy versbe, prózába, dalszövegbe a vulgaritás?
A költői szabadságra van bízva, és néha kifejezetten előny.
Azonban az öncélú vulgaritás legtöbbször ellenérzést vált ki, úgy tűnik tőle hogy a szerző nem vette komolyan amit csinál.
Aki alkalmazza, annak NAGYON tisztában kell lennie vele mit csinál, mielőtt megpróbálja.
De nézz meg egy filmet a '80-as évekből. Schwarzenegger, Stalone, Eddie Murphy - egész Holywood annyit káromkodott hogy alig hiszed el a mai filmtermés alapján, de teljesen odaillő volt azoknál a karaktereknél.
Ha ezáltal a mű elcsépelt, köznapias lesz, kerülendő, de engem egyébként nem zavar. Kicsit off, de ami inkább bosszant, az az, hohy vulgáris szöveggel a kortársaimnak szinte bármit el lehet adni. Nem azt nézik, mi a tartalom, ha neadjisten káromkodást tartalmaz, az biztos jó.
14/L
Rap szövegekben engem mondjuk szokott zavarni a túlzott káromkodás, bár ennek a műfajnak ez szinte elengedhetetlen velejárója, ha jól látom. De például egy indokolatlan trágárság nagyon bele tud rondítani egy egyébként zseniális belga számba.
Előző voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!