József Attila öngyilkos volt, vagy egy véletlen baleset áldozata lett?
Mindkét dologról vannak történetek, állítólag jó kedvvel ment el sétálni halála előtt, majd átbújt a sorompó alatt, azután két tehetvagon közt mászott át, csak nem számított arra, hogy el fog indulni, és szétzúzta a fejét a rögzítőkapocs.
A másik pedig, hogy idegesen járkált a sorompó környékén majd mikor jött a vonat, akkor letérdelt a sínek elé, kezeit a sínre tette és így csapta el a vonat.
Az én egyik elméletem pedig az, hogy előre megfontolt szándékkal öngyilkos akart lenni és az hogy jókedvvel ment el sétálni az csak valamiféle átverés volt társai felé hogy ne gyanakodjanak, hogy mire készül.
A másik elméletem pedig, hogy valóban jókedvűen indult el egyedül és lehet hogy egyszerűen csak kíváncsi volt valamire a sínek környékén és a vonatra nem is számított igazán (meg állítólag a menetrend szerint sem kellett volna épp jönnie a vonatnak csak a vezetőknek volt róla információjuk hogy arra fog menni) és egyszerűen baleset volt.
Ti mit tudtok erről a témáról?
A hungaristák azt írták, hogy hungarista lett, mondják, megvan a felvételi kérelme. Emiatt megölték.
Amúgy a gyilkosság elképzelhető, annak ellenére, hogy kizárták. Valószínűleg soha nem tudjuk meg.
Most olvastam el az élettörténetét. Jolán írta, a testvére, aki ott volt vele Szárszón (is).
Sokan azt mondják, hogy valószínűleg baleset volt, mert előtte tervei voltak.
Na már most, a depressziós embert úgy kell elképzelni, hogy egyszer az ágyból sem tud kikelni, egyszer meg nagyon pörög, akár napokig is.
Plusz valahol hallottam, hogy aki öngyilkos akar lenni (mármint tényleg elengedi az életet), az ahogy elfogadja, hogy lejárt az ideje, teljesen életvidám lesz, na ez teljesen csalóka, de tényleg gyanús, hogy hosszú ideig csak az öngyilkosságról beszél, majd varázsütésre rendbejön.
Másrészt már nagyon rossz mentális állapotban volt, Jolán Szárszóra is alig tudta levinni, már a vonaton ki volt fordulva magából, Szárszón is nagyon furcsa dolgokat mondott és tett, 32 évesen a szellemi szintje nem volt egy 32 évesé a betegsége miatt.
Ebből az állapotból nincs hirtelen gyógyulás.
Harmadrészt azt tervezte, hogy elveszi Flórát, miközben előtte rémgondolatai voltak Flóráról. Valahogy nem logikus, nem ésszerű ez a házasság ötlet, hirtelen felindulásból jött és csak teoretikus volt, már vőlegénynek hívta magát, mielőtt Flóra igent mondott volna, valahogy úgy érzem, nem házasodni akart, csak biztos pontot az életében, hogy Flóra csak az övé. Nem történt lánykérés,mégis már úgy beszéltek, mintha kédzülne megnősülni.
Negyedrészt mondják, hogy jó híreket kapott a B. díjjal kapcsolatban, de a jó hírek nem egyenlők a gyógyulással, hacsak nem azok kergették ebbe az állapotba és József Attila nem a költői munkássága miatt roppant össze.
Ötöddrészt teljesen rosszul tudtam a halála körülményeit, én azt hittem hazafele ment, de kiderült, hogy akkor ment el.
Ha jól értem, kb 10 perc telt el aközött, hogy elment otthonról odáig, hogy szóltak Jolánéknak, hogy baj van. Tehát kb 5 perc alatt meg is halt onnantól, hogy kilépett az ajtón.
Ő úgy ment el, hogy megy, szív egy kis levegőt.
Na már most, aki csak elmegy sétálni, az nem akar a vagonok között átmászni, hanem megvárja, amíg elmegy a vonat.
Főleg, hogy kb csak 5 perce volt akkor az utcán, hova sietett volna, hogy ne tudott volna várni?
Max úgy lett volna akkor baleset, hogy érdekes elképzelései voltak a mentális állapota miatt, érdekesen állt a dolgokhoz, és abban a pillanatban talán épp akaratos volt, ezért nem volt türelme várni, de ebben az esetben is, ha nem is öngyilkos lett, a rossz mentális és lelkiállapota ölte meg.
Öngyilkosság előtti nyugalom lehetséges. Egyik ismerősömnek követtem a betegsége alakulását, majd egy traumatikus élmény után belenyugvást tapasztaltam, apró jeleket, amik arra utaltak, hogy öngyilkos akar lenni. Másoknak szóltam, szerintük szuper jól volt. Öngyilkos lett, meghalt.
Ugyanez lehettt akár József Attilánál is. Akkoriban nem voltak jó gyógyszerek depresszióra. Viszonylag gyors felépülés viszont lehetséges, ha a depresszió inkább borderes összeomlás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!