Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Szeretnék komolyabban belekezd...

Szeretnék komolyabban belekezdeni a rajzolásba, hol kezdjem?

Figyelt kérdés

Nemsokára beszerzek néhány kelléket, de már régen voltam rajzórán, az is inkább csak középiskolában volt használható (általánosban leginkább virágokat festettünk, és csak ritkán tanultunk ténylegesen rajzolni).

Ugyan "csak" egy képregényrajzoló szeretnék lenni, de nem gond ha valami komolyabbat is tanulnék. Próbáltam digitálisan is, de normális grafikus beviteli eszköz hiányában ez nem nagyon ment, persze szinezéshez tökéletes lesz valamelyik digitális szoftver.

2014. máj. 14. 21:21
 1/2 anonim ***** válasza:
A legjobb amit tehetsz, ha elmész egy szakkörbe. Ott jobb esetben van modell, akit portréznak, vagy aktoznak, de lehetnek tárgybeállítások is. AZért jobb ez mint otthon próbálkozni, mert itt azonnali a korrigálás, valamint egyéni feladatokat is kérhetsz/kaphatsz. Biztosan találsz olyan szakkört ami tetszene. Mellesleg, mindig jó a hangulat :)
2014. máj. 14. 21:35
 2/2 anonim ***** válasza:

A szakkör kiindulásnak jó ötlet. Emellett magadtól is rengeteget kéne rajzolnod. A digitális technikát ráérsz akkor is elkezdeni ha tradicionális technikákban már otthon vagy. Nem olyan nehéz szerintem átszokni, aki meg nem tud rajzolni, azon egy tábla nem fog segíteni:)

Szerintem a két legfontosabb dolog amihez a célodhoz rá kell feküdnöd, az az anatómia (művészeti anatómia könyv rengeteg van a neten) és a mozdulatok gyors, egyszerű ábrázolása, amihez a krokizást tudom ajánlani. Rengeteget:). Valakit kérj meg, hogy álljon be neked egy pózba, és próbáld meg minél gyorsabban, minél kevesebb vonalból kifejezően megrajzolni. Kezdheted 30 perces rajzokkal is akár, és később egyre rövidebb időt hagysz magadnak, de én inkább a 10 percet javaslom, különben az ember hajlamos túl sokat szüttyögni egy rajzon, és nem lesz elég erőteljes. Aztán a végén már akár 30 másodperces ki rajzokat is csinálhatsz.

Én egyelőre ezeket tudom javasolni, ha lesz valami kérdésed, nyugodtan írj. Ja és, ha tábla vásárlásra adod a fejed, én azt javaslom, hogy inkább használt wacomot vegyél mint akármi mást újan. Én is szkeptikus voltam az elején, de megéri az árát.

2014. máj. 14. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!