Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Te szereted a színházat?

Te szereted a színházat?

Figyelt kérdés

(Miért? - ha van időd erre, érdekelne)

Légyszi írd utána, hogy Nő vagy Férfi vagy.

Köszönöm!

2014. ápr. 14. 14:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Igen. (férfi).

Jó a zene, szép a díszítés, ügyesek a színészek, jó a történet stb...

2014. ápr. 14. 14:33
 2/12 anonim ***** válasza:

Igen, és nem igazán tudok indokot mondani. Mert szeretem. Egyszerűen jó eljárni oda, és jobban élvezem mint pl.: a TV-t.

16 / F

2014. ápr. 14. 14:33
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Egyszerűen nem mozgat meg, idegesít a túljátszás, ráadásul éveken keresztül azt sugallták nekem, hogy suttyó, aki nem jár színházba, így igen erős ellenérzés alakult ki az egész múfaj felé.

Pedig általában műveltnek tartnak, sizonylag sokat olvasok, főelg szakkönyveket.

27/F

2014. ápr. 14. 14:40
 4/12 anonim ***** válasza:
Mert hangulata van, van okom szépen felöltözni és "felöltöztetni" a lelkemet is. Gyerekkoromtól sokat jártam a szüleimmel és jó példát mutattak nekem. Nem azért mentek, mert az hozzátartozott a társadalmi helyzetükhöz, hanem mert tényleg szerették. Szeretem a történeteket, ha zenés, akkor a jó zenéket. Szeretem tovább gondolni a történeteket. Pozitív energiával tölt fel. N
2014. ápr. 14. 14:48
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 3-as a szakkönyvel olvasása dícséretes, de nem nyújt általános műveltséget!
2014. ápr. 14. 14:51
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

"Kedves 3-as a szakkönyvel olvasása dícséretes, de nem nyújt általános műveltséget!"

- Ő, ezt kifejtenéd bővebben?

Illetve azt mondod, hogy színház nélkül nincs általános műveltség? Egyáltalán mi szerinted az általános műveltség?

2014. ápr. 14. 14:54
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Azonban kérem, ne támadjuk le (meme22 nevű, 4-es válaszoló) a másikat (ráadásul alaptalanul), teljesen jó választ írt, nincs azzal semmilyen gond.

Tartsuk tiszteletben a másik véleményét!

Kiváncsian várok új válaszokat is.

2014. ápr. 14. 15:09
 8/12 anonim ***** válasza:

Elnézést Kedves Kérdező és 3-as, nem állt szándékomban senkit sem letámadni!

Ahogy azt sem mondtam, hogy színház nélkül ne lehetne valaki művelt. Pusztán azt próbáltam meg jelezni, hogy ha csupán egy témakörben van otthon valaki, bármilyen magas szinten is képviselteti magát benne, attól még nem biztos, hogy a szó hagyományos értelmében művelt lenne. És hogy mi szerintem az általános műveltség, ki szerintem általánosan művelt?! Aki viszonylag tág skálán tud érdemben hozzászólni egy beszélgetéshez. Legyen szó irodalomról, festészetről, politikai életről, a gazdasági életről, de akár a természettudományokon át a hit kérdéséig.

2014. ápr. 14. 15:23
 9/12 anonim ***** válasza:
meme22 csak elmondta a véleményét, amihez joga van.
2014. ápr. 14. 15:31
 10/12 anonim ***** válasza:

meme22: az általam olvasott szakkönyvek érintik a számítástechnika, nyelvészet, pedagógia, filozófia, pszichológia és vallás témakörét. Emellett még sok más témához is hozzá tudok szólni (pl. sport és művészetek). Azt hiszem megfelelek az általános műveltség említett kritériumának. Egyébként az sem volna gond, ha valaki csak egy-két témához értene, de ahhoz nagyon.

Viszont maga a színházba járás szerintem se nem elégséges, se nem szükséges feltétele az említett kritériumnak. Aki ezt nem látja be, az könnyen abba a csapdába esik, hogy egy általa preferált tevékenységet szükségesnek tart, és akinél hiányzik, azt nem tartja teljesen műveltnek (hogy egy ismerősöm színházba járással kapcsolatos véleményét idézzem: "szerintem ez hozzátartozik az értelmiségi léthez").

Személyes példám: amikor osztályfőnököm pedzegette, hogy a kulturált ember eljár színházba, akkor azt válaszoltam, hogy nem járok színházba, de három hangszeren játszom. Ez miért nem számít? Egy időben a zongora vagy hegedű is a műveltség alapfeltétele volt, de nem gondolnám, hogy jogosan volt akkor, és lenne ma is.

A részemről ennyivel lezárnám.

2014. ápr. 14. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!