Az Amelie csodálatos élete c. film művészfilm?
bemásolom egy válaszom:
Én szerintem neked tetszene a Filmbarát (Man in the chair) csak sajna sehol nem találom én sem, illetve a Patagonia c. film (utóbbiból van hasonló című, arra gondolok, amikor argentín és walesi szereplők játszanak és időnként walesi szöveg is van, ezt megtalálod a neten). De például a zuhanás (the fall, lee pace-szel a főszerepben) is. Azért gondolom, hogy ezek tetszenének, mert ezek NEM művészfilmek, de dolgoznak néha egy-egy érdekesebb operatőri munkával vagy elvont dologgal. A Filmbarát magáról a filmrendezésről szól, érdekes operatőri megoldásokkal. A zuhanás egy kórházban játszódik, ahol egy beteg férfi meséket mesél egy kislánynak, a műtét ábrázolása mindenféle metaforákkal történik. A Patagoniában érdekes, amikor a majdnem vak nő szemével van filmezve a kép. Ezek nem igazán művészfilmek, izgalmasabb drámák, látványosak, nem 80 éveseknek való, nem unalmasak, de a rendezőjük nem is arra ment, hogy minél több felrobbanó kocsi legyen benne, és mert valami újat tenni a filmbe. (a zuhanást egy orosz vagy ukrán művészfilmből dolgozták fel.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!