Ennek a videónak mi a mondanivalója?
http://www.youtube.com/watch?v=IDZnbaqMbhg
Mennyire értelmezem jól vagy éppen nem jól? Szerintem: a cím (Sisters, azaz nővérek) testvérekre utal, és a nyitó képsor is (babasírás hallatszódik, két maszk sodródik egymás mellett a vízben, de közöttük az ellentét elég jól kiviláglik, az egyik fekete, a másik pedig fehér, ezt leszámítva nem igazán különböznek). Tehát eddig: ugyanabból a vérből származó, de tökéletesen ellentétes karakterek.
Következő kép: ugyanannál az asztalnál ül két lány, mindketten elég rossz állapotban vannak (az egyik fején véres kötés; a másik lány arcát csak később látjuk, ő kócos, megviselt, sötét arcú). Az egyik lány kinyújtja a kezét és nagy nehezen felveszi a díszes, színes (?) maszkot, eltakarja vele az elgyötört arcát, jobbnak mutatja magát (?), mire a másik lány felnéz, mond valamit (sajnos nem értem, hogy mit), és felteszi a másik, teljesen fehér maszkot. Na és itt egy kicsit elakadtam. Én úgy értelmezem, hogy a fehér maszk ebben a jelenetben "üres maszknak" felel meg, így az ellentéte már nem a fekete, hanem a díszes maszk (amit a másik lány visel), ergo az ellentét ábrázolása hangyányit megváltozik, de ugyanaz marad (?) Menjünk tovább, a két lány elkezdi marni egymást, verekednek, de egyikük sem tudja legyőzni a másikat, majd megállnak és azt mondják: "they always told me I was the favourite..." Azaz, "mindig azt mondták, én vagyok a kedvenc..." Ebből kiderül, hogy ez viszály, versengés már születésüktől fogva létezik, aminek következtében mindketten tönkretették és "szétmarcangolták" saját magukat. Mennyire értelmezem jól? Ti milyen véleményen vagytok?
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!