Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Segítsen valaki! Ma a suliba...

Segítsen valaki! Ma a suliba 3. órán fel kell mondanom a Nem tudhatom című verset, de nem tudok semmit belőle! Milyen puskázási módszerek vannak?

Figyelt kérdés

2014. márc. 11. 01:52
 1/9 anonim ***** válasza:
85%
A legjobb, ha a tanár felszólít, akkor méltóságteljesen felállsz, és annyit mondasz: "Tanár Úr/Nő, Nem tudhatom!" Aztán meg leülsz. :)
2014. márc. 11. 02:01
 2/9 anonim ***** válasza:
71%
Felállsz, azt mondod, hogy "Nem tudhatom", aztán elhallgatsz és leülsz.
2014. márc. 11. 03:03
 3/9 anonim ***** válasza:
96%
Maximum akkor mákolod be, ha csoportban mondjátok fel, amúgy nem sok esély van puskázásra.
2014. márc. 11. 03:27
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Még csak fél 8. Ennyi erővel meg is tanulhatod addig. Vagy legalább pár versszakot és ha mákod van akkor leállít a tanár.

Vagy szépen bevallod, hogy nem készültél ha felhívnak felelni ahogy mások is mondták...

2014. márc. 11. 07:39
 5/9 anonim ***** válasza:
70%

Ezt a verset nem azért kérik rajtad számon, mert a tanárnak fontos, hanem mert egyike a legfontosabb verseknek az életedben, amik ha majd sokat okosodsz, eszedbe juthatnak.

Miért bliccelnéd el a fontos dolgokat?

2014. márc. 11. 09:29
 6/9 anonim ***** válasza:
76%

Utolsót nem tudom eldönteni, hogy szarkasztikus akar lenni, vagy ezt tényleg komolyan gondolja.

Velünk is millió verset tanultattak, mára azokból egy szót nem tudnák visszamondani, mégsincs semmi gond az életben...

2014. márc. 11. 18:05
 7/9 anonim ***** válasza:
49%

Hát 6-oska azért ez elég szomorú, ne legyél rá túl büszke. Az egy dolog, hogy frankón el lehet e nélkül boldogulni az életben, ezek a versek nem is azért fontosak. Nem fogom neked elmagyarázni mi a jó a versekben, ahogy egy született vaknak sem fogom elregélni milyen szépek a színek.

Én sem tudnám visszamondani a megtanult versek zömét, de jónéhányra emlékszem, néhányat vissza is tudnék mondani, és tudnék (nem tudnák) belőlük idézni. A "Nem tudhatom" pont egy igen ritka gyöngyszeme a magyar költésszetnek. Aki fogékony rá, annak a lelke örömtől sír, amikor e nemes érzésekben dús verset hallja, aki meg nem fogékony semmilyen szinten erre, az meg fel sem tudja fogni, hogy mit veszített. Az ember nemcsak arra való, hogy egyen, igyon, meg dugjon. Igen, ezek fontos dolgok, de erre az állatok is képesek, és az ember attól ember, hogy sokkal többre is képes ennél. Jómagam messze nem vagyok egy műértő, művészet kedvelő ember, a legtöbb mű pont annyira hat meg mint a prolikat, de vannak művek, amiket szerintem mindenkinek ismernie, éreznie kellene, és hát ez pont egy ilyen vers. Jó, középiskolásként is értettem e verset, de bevallom engem is jóval később fogott meg, kell ehhez egyfajta lelki érettség, csekély történelem ismeret, hogy az ember 100%-osan megérthesse, átélhesse azt, amiről e versben szó van. Vannak akiknek ez adottság, vannak akikben ez valamikor valamilyen szinten majd kialakul, és vannak akik számára ez semmit sem jelent. Én örülök, hogy erre azért fogékony lettem, jobb ez így nekem.

Füstbe ment terv, Toldi, Himnusz és még néhány vers olyan dolgokat ad, amik nélkül tényleg kevesebb az ember.

2014. márc. 11. 19:51
 8/9 anonim ***** válasza:
67%

Jó, akkor közelítsük másik irányból, BME-n végeztem Építészmérnökként, azóta is a területen keresem a kenyerem, családi, anyagi oldalról sincs semmi gondom, miközben az XY versekből nem tudok egy szót se, semmivel sem lettem tőle kevesebb, és szerintem előrébb se lettem volna ha tudok akár egyet is a fentebb említettek közül.

Szóval akit nem érdekelnek egyáltalán a versek meg hasonlók nem = nem jó ember...

2014. márc. 11. 20:51
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyet nem mondtam, hogy te nem vagy jó ember. Én azt mondom, hogy ez a vers és még néhány vers adhat embereknek egy bizonyos pluszt, és ettől pézügyileg nem leszel gazdagabb, csak lelkileg. Az, hogy megértesz néhány igazán jó verset semmit sem hátráltat téged abban, hogy a munkáddal, végzettségeddel több pénzt keress. Egyébként meg nem akarom ráderőltetni, ha nem szereted őket, hát nem szereted, ha nem látod értelmét, hát nem. Csupán igyekeztem egy kicsit más oldalról is megvilágítani ezt, afféle figyelemfelkeltésnek szánva.
2014. márc. 12. 00:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!