Hallottam egyszer egy ismerősömtől hogy összesen csak huszon valamennyi alaptörténet létezik? Linkelne egy oldalt amin rajta vannak ezek?
Csak hogy fokozzuk a dolgokat, mondok 3 filmet: Mátrix, Felhőatlasz, Harcosok klubja. Mégis melyik alapsztorihoz sorolnád ezeket?
Azzal egyetértek, hogy a filmek nagyrésze besorolható pár tucat kategóriába, de van egy külön kis százalék, ahol a film saját kategóriát teremt.
Mátrix: Discovery. A film azon alapul, hogy Neo felfedezi, hogy a világ nem az, aminek hitte és hogy hogyan viszonyul, hogyan fogadja ezt az új helyzetet.
A többit nem láttam, de hidd el, be lehet kategorizálni őket. Ezek a kateógirák nem úgy vannak, hogy A, B, C történik, akkor ez Y. Nem a cselekmények számítanak, hanem hogy ezek miért történnek és milyen kapcsolat van közöttük.
A Felhőatlasz pedig attól zseniális, hogy nem egy, hanem hat különböző sztori/műfaj összefűzése:
Adam Erwing naplója (Transformation): Az előítéletes, befolyásolt ügyvédből öntudatos rabszolga-felszabadító lesz
Levelek Zedelghelmból (Decension): Robert apránként leépül majd belehal abba, hogy sem a művészete, sem a szerelmi élete nem fér össze társadalmi konvenciókkal.
Luisa Rey rejtély: (The Riddle) Klasszikus krimi, rejtély, fordulatos megoldás...nincs mit ragozni rajta
Timothy Cavendish megpróbáltatásai: (Escape) Meglóg a bűnözők majd az idősek otthona elől.
Szonmi oriszonja (Ascesion): A lebutított, bio-robot rabszolgából vallási-filozófiai-politikai ikon lesz
Sloosha és az aztán aztán:(Discovery) Zacary szembesül vele, hogy a világága a megsemmisülés szélén van, az istene csak egy régen élt személy.
Ja az Igazából szerelem is zseniális mert bár csak a Love van meg benne de legalább 7szer XD.
Nem láttam a felhő atlaszt, de most már kedvet kaptam hozzá. Milyen filmek vannak még amibe ennyire keverve vannak a stílusjegyek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!