Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hallottam egyszer egy ismerősö...

Hallottam egyszer egy ismerősömtől hogy összesen csak huszon valamennyi alaptörténet létezik? Linkelne egy oldalt amin rajta vannak ezek?

Figyelt kérdés
Minden történet visszavezethető egy alapszorira, mint pl. Rómeó és Júlia = West Side Story, stb...

2013. dec. 16. 16:51
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Van esetleg ennek magyar fordítása? Valaki hallott róla, mert én most nem találtam a google ciborával sem.
2013. dec. 16. 23:16
 12/21 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy van magyarul. Nagyjából meg tudod érteni, ha nekiállsz kiszótározni a szavakat.
2013. dec. 17. 00:07
 13/21 A kérdező kommentje:
A könyvre gondoltam, nem a tartalom jegyzékére, annyit valóban megértek.
2013. dec. 17. 21:07
 14/21 A kérdező kommentje:
Vicces hogy mindenkinek magas a %-a csak annak nem aki a választ írta a kérdésemre.
2013. dec. 17. 21:12
 15/21 anonim ***** válasza:
Nincs magyar fordítása.
2013. dec. 17. 23:43
 16/21 anonim ***** válasza:

Csak hogy fokozzuk a dolgokat, mondok 3 filmet: Mátrix, Felhőatlasz, Harcosok klubja. Mégis melyik alapsztorihoz sorolnád ezeket?

Azzal egyetértek, hogy a filmek nagyrésze besorolható pár tucat kategóriába, de van egy külön kis százalék, ahol a film saját kategóriát teremt.

2013. dec. 18. 01:04
 17/21 anonim ***** válasza:

Mátrix: Discovery. A film azon alapul, hogy Neo felfedezi, hogy a világ nem az, aminek hitte és hogy hogyan viszonyul, hogyan fogadja ezt az új helyzetet.

A többit nem láttam, de hidd el, be lehet kategorizálni őket. Ezek a kateógirák nem úgy vannak, hogy A, B, C történik, akkor ez Y. Nem a cselekmények számítanak, hanem hogy ezek miért történnek és milyen kapcsolat van közöttük.

2013. dec. 18. 10:25
 18/21 anonim ***** válasza:
0%
Köztudomású, a metakommunikáción is tanítják, hogy 7326 alaptörténet és annak 57437 vagy 57438 (ez még vita tárgya) al-alaptörténeti osztálya van. Linkelni még nem tudok, mert feldolgozás alatt van.
2013. dec. 18. 18:19
 19/21 anonim ***** válasza:

A Felhőatlasz pedig attól zseniális, hogy nem egy, hanem hat különböző sztori/műfaj összefűzése:

Adam Erwing naplója (Transformation): Az előítéletes, befolyásolt ügyvédből öntudatos rabszolga-felszabadító lesz

Levelek Zedelghelmból (Decension): Robert apránként leépül majd belehal abba, hogy sem a művészete, sem a szerelmi élete nem fér össze társadalmi konvenciókkal.

Luisa Rey rejtély: (The Riddle) Klasszikus krimi, rejtély, fordulatos megoldás...nincs mit ragozni rajta

Timothy Cavendish megpróbáltatásai: (Escape) Meglóg a bűnözők majd az idősek otthona elől.

Szonmi oriszonja (Ascesion): A lebutított, bio-robot rabszolgából vallási-filozófiai-politikai ikon lesz

Sloosha és az aztán aztán:(Discovery) Zacary szembesül vele, hogy a világága a megsemmisülés szélén van, az istene csak egy régen élt személy.

2013. dec. 25. 23:14
 20/21 A kérdező kommentje:

Ja az Igazából szerelem is zseniális mert bár csak a Love van meg benne de legalább 7szer XD.

Nem láttam a felhő atlaszt, de most már kedvet kaptam hozzá. Milyen filmek vannak még amibe ennyire keverve vannak a stílusjegyek?

2013. dec. 26. 10:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!