A színházakban miért van az, hogy egy 2-3 órás előadás alatt, amelyekben 1-2-3 felvonás van, az emberek megrohamozzák a méregdrága büféket? Én egy nagydarab ember vagyok, mégis kibírom azt a csekély időt kaja és pia nélkül.
1. Mert ők nem bírják ki.
2. Mert megtehetik (van rá pénzük).
3. Mert a barátaik vásárolnak és félnek, hogy lenézik majd őket, ha kimaradnak.
Mert tök finom perecet adnak :D
Egyébként egyszerű: a színház nem csak a színdarabról szól, hanem egy közösségi esemény, ahol olyasmivel foglalkozunk, ami jó érzéssel tölt el. Ugyanez igaz az étkezésre is.
No és persze van az a verzió, amikor az ember éhesen esik be, mert túlórázott vagy akármi más dolga volt - akkor logikus hogy eszik, ha van rá lehetőség.
Gondolom, megfigyelted már, hogy ez nem csak a színházra igaz. Az emberek nagyrésze állandóan zabál, mert nem tud más elfoglaltságot találni. A társadalmi események is a zabálás köré épülnek, sokaknak ez jelenti az egyetlen időtöltést, szórakozást; esznek, ha jó a kedvük, ha szomorúak, ha unatkoznak, ha ünnepelnek, folyton csak esznek. Egészséges ember nem lehet kétóránként éhes.
Na jó, talán azt is gondolhatják, hogy "ha már kifizettem a drága színházjegyet, legalább adjanak enni is, benne van az árban" :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!