Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Jól rajzolni meg lehet tanulni...

Jól rajzolni meg lehet tanulni vagy azzal születni kell?

Figyelt kérdés

2013. dec. 3. 21:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Hogy biztos legyen a vonalvezetésed, és megtanuld, hogyan lehet bizonyos alakokat lerajzolni, azt könnyedén meg lehet tanulni, akár a netről is. Ahhoz, hogy élet is legyen a képedben, ahhoz meg fantázia és egy kis művészi véna kell. Ha azért akarsz rajzolni, mert önmagadat akarod kifejezni, akkor jó eséllyel jó rajzoló leszel. Ha csak azért, mert a munka büdös, és valahonnan pénz kell, ezért képeslapokat másolgatnál és azokat adnád el, akkor inkább írd meg a Mein Kampf-ot, és legyél Führer.
2013. dec. 3. 21:16
 2/6 anonim ***** válasza:

Senki nem születik úgy, hogy jól tud rajzolni...

Egyesek a tehetség létét is vitatják. Én nem, igenis van, akinek valamivel könnyebb, de a munkát nem pótolja semmi. Ahhoz, hogy valaki jól rajzoljon, rengeteget kell tanulni és gyakorolni. Tehetség nélkül is elérhet elég jó szintet, bár lehet, hogy a kreativitása nem lesz valami hatalmas, de az keveseknél van meg. S tehetséggel, szorgalom nélkül nem sokra viszi az ember, ha rajzról van szó. Ez nem programozás, ahol direkt erény a lustaság ;)

2013. dec. 3. 21:23
 3/6 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem pedig igenis kell valamennyire a veleszületett tehetség. A barátnőm rengeteget próbál rajzolni és nem nagyon sikerülnek felismerhetőre a rajzai. Én pedig laza felfogással olyant rajzolok mint a rajzsulikban a diákok. Pedig nem rajz szakos vagyok sőt sulis vagy egyéb más szakkörre se jártam. Egyszerűen nekem ez megy mint a családomban több embernek is.
2013. dec. 4. 17:49
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is igazatok van.

Valami kis tehetség kell. Szorgalom nélkül meg nem ér semmit a dolog.

Barátnőm is hiába szeret rajzolni, ő sem fejlődik... :/

2013. dec. 5. 20:39
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem kell tehetség, legfeljebb elszántság. Nekem sincs és lassan megy, mert lusta is vagyok mellé :P De határozottan fejlődöm. Aki rendesen csinálja, az nem igazán tudja elkerülni a fejlődést... Hacsak nem mer kilépni a komfortzónájából, s rajzolja ugyanazt a bénaságot ezerszer, láttam már olyat.
2013. dec. 5. 20:55
 6/6 anonim ***** válasza:
Egy szintig bárki el tud jutni, de annál feljebb, csak tehetséggel vagy képes eljutni.
2013. dec. 6. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!