Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hogyan tanuljak meg rajzolni?...

Hogyan tanuljak meg rajzolni? 10/F

Figyelt kérdés
Mostanában úgymond "tag" (graffitis) rajzolok a nevemmel.Hát de ez csak pár vonal és nem nevezhető rajznak.Tehát hol tanuljak meg rajzolni? Úgygondoltam h elsőnek valahonnan másolni kellene de honnan?

2013. nov. 10. 19:09
1 2
 1/15 anonim válasza:
56%

Ha masolod, akkor nem leszel semmivel sem elobbre, mert az eletben nem fogsz rajonni hogyan kell. Egyebkent a rajzolast nem lehet tanulni, vagy van hozza tehetseged, vagy nincs. Kiveve a jobb agyfeltekes rajzolast, mert ha elmesz egy kirzusra, eleg jol megtanitanak portret stb. rajzolni.

Baratomnak az kellett hogy kibontakozzon a rajz tudasa hogy osszetorjek a szivet. Ugy probalta elfojtani magaban hogy rajzolt es mara barmilyen komplikalt muvet lerajzol. Aztan jottem en, osszeszedte magat lelkileg, de a rajzolast nem hagyta abba.. Sot, egyutt szoktunk rajzolni.:)

Ha okos telefonod van, akkor Google Play-be ird be hogy How to Draw Tatto (pl.) es ott ad ki alkalmazasokat es megmutatja hogy kell mit rajzolni. Sok sikert!

2013. nov. 10. 19:50
 2/15 A kérdező kommentje:

Először is: AZért másolok hogy "bejártassam" a kezem.Vagyis tudjam mi az a kör,egyenes,görbe és a méreteket is nagyá' kevésbé megtanulom.

Másodszor: AMikor elolvastam h a haverod szakított és így lett jó rajzos azt gondoltam: "Jöjjek össze valakivel aztán meg csináljak valamit amiért faképnél hagy bzzeg?"

Harmadszor: Okostelefon? Minek az? Van egy régi gombos telefon amin tudok telefonálni.Semmi több. Nekem itt van a konzol ;)

Negyedszer: 0Ft-ból hova menjek oktatásra? Rajzóra van a suliban de mit mondjak.A tanár tud rajzolni nagyon szépen de beszélni kevésbé.

Ötödször: Vegyél magyar billentyűzetet mert ékezetek nélkül nehézkes az olvasása.

Még várok tanácsokat.

2013. nov. 10. 20:08
 3/15 sándorjános ***** válasza:

1. A betükről:

[link]

Jó kis hely, ha betütípusokat keresel. Ezeket kedvedre másolgathatod alapos megfigyelés alapján.

Van egy tudományág, ami az újságszerkesztésben, könyvnyomtatásban mindenféle írott szöveggel foglalkozó alkotásban fontos: ez a Tipográfia

Igazából lehetsz nagy graffitis úgy is, hogy nem vagy ezeknek a dolgoknak a tudatában, de ha komolyan akarsz ilyesmivel foglalkozni, akkor érdemes beleolvasnod a szakirodalomba. A tipográfia lehetővé teszi, hogy:

- Nagyobb erővel tudj információt közölni.

- Igényesebb betűket, betűstílusokat tudj tervezni akár fejből is.

- Könnyebben megtaláld az adott képhez jobban illő betüket.

- Dolgozhatsz újságoknál, napilapoknál, tetováló szalonban és nem utolsó sorban graffitikhez is jobban értessz majd.

Egy könyv, amivel betekinthetsz a tipográfia rejtelmeibe:

[link]

2. A rajzokról:

Ahogy a tipográfia megtanít a betüket jól használni, elhelyezni, megformálni, úgy a képregények, képregényes stílusok ismerte a képet, mint érzelem, gondolatközvetítő elemet használni.

A legtöbben a 80-as évek beli "oldschool" graffitis figurákat használják, amikről azt kell tudni, hogy igaz nagyon gengszter, nagyon amerikai, nagyon bandázós, de rémesen giccses és elcsépelt is. A kerativittás és egyediség többet ér bármilyen betanult sablonnál, elcsépelt megoldásnál.

[link]

Egy világhírű graffitis, ami tudja, hogy nem elég valamit az utca falára helyezni és azt mondani, hogy "ez egy kész kép" ebbe nincs mit belelátni, minden magától értetődő. A jó graffiti beszél azzal, aki rátekint. Ránéz és azt mondja, hogy "Jé... ez furcsa. Ilyet még nem láttam." a következő gondolata ez lesz: "Miért más ez, mint a többi? Mit akar kifejezni?" És a jó graffiti el is árulja, hogy mit akar, de ahoz elvárja, hogy gondolkodjanak rajta. Banksi esetében nincs elnyomott/kétértelmű gondolat: Vagy kikiáltja, amit üzenni akar, vagy a képébe nevet annak, aki mélyebb összefüggéseket keres, mert nyilvánvalóvá teszi, hogy értelmetlen, amit közölni akar, ezért vicces.

Képregényes oldal: halozsak.hu

[link]

Különösen figyelj, hogy a szöveget miképpen helyezik a kép mellé, hogy egy egészt alkossanak (ez a képregény kifejezetten jó példa rá, de ajánlom a 2. -3. epizódját is, úgy áll össze 1 kerek történetté. Kicsit misztikus és rorroros, de te elég nagylegény vagy, hogy ne félj tőle :))

2013. nov. 10. 20:13
 4/15 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi!

De lehet valamit félre értettél. Amit írtam a graffitis tag az csak azért van mert aztem hogy menőbb leszek :|. Picit az lettem mert: HÚÚ..hogy csináltad ezt.

Sok mindenki megmondta de nem lett nagy elsimerés.

Amit leírtál abból a Betű és a Képregény ami fontosabb számomra :) De azt nagyon jól írtad le :D

2013. nov. 10. 20:20
 5/15 sándorjános ***** válasza:
elnézést a helyesírási hibákért: az "ami" - az "aki" akart lenni. A "rorroros" pedig "horroros"
2013. nov. 10. 20:20
 6/15 A kérdező kommentje:

Tony Whitfield kézfejét levágták :O és csak 7 éves.... hát ez gáz

Elég durva...viszont van egy igazsága Aleisternek..a gyerekek miért vannak fent éjfélkor ?? én is max 10kor elalaszok

Na de maradjunk a rajz témánál

2013. nov. 10. 20:30
 7/15 anonim válasza:
100%

Elso vagyok! Bocs b*zdmeg hogy segiteni akartam..-.-

1. Az idosebbet tisztelned kene, mert tobb mindent megtapasztalt mar az eletben mint te!

2. Ha hulye vagy pusztulj meg, mert csakhogy megnyugtassalak tobb mint 3eve tatto-valok es kepzeld NEM TANULTAM rajzolni, hanem tudtam, es tovabb kepeztem magam..

3. Vannak ingyenes tanfolyamok is!

4. Szarok ra jo magasrol milyen telefonod van.,)

2013. nov. 12. 14:41
 8/15 A kérdező kommentje:

hehe...

tatto-valok..TETOVÁLOK b*zdmeg....mit kell itt angolul beszélni? Kit érdekel h idősebb vagy?10 évesen minek okostelefon?Kit érdekel hány éve rajzszolsz ha nem tudsz válaszolni?

Ja és mindenki tud rajzolni.Én is csak nem profin ;)

2013. nov. 12. 14:48
 9/15 anonim ***** válasza:
2013. nov. 12. 14:55
 10/15 A kérdező kommentje:
Huhúúúú....már csak azértse nézem végig mit linkeltél kedves 75%
2013. nov. 12. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!