Hogyan tanuljak meg rajzolni? 10/F
Ha masolod, akkor nem leszel semmivel sem elobbre, mert az eletben nem fogsz rajonni hogyan kell. Egyebkent a rajzolast nem lehet tanulni, vagy van hozza tehetseged, vagy nincs. Kiveve a jobb agyfeltekes rajzolast, mert ha elmesz egy kirzusra, eleg jol megtanitanak portret stb. rajzolni.
Baratomnak az kellett hogy kibontakozzon a rajz tudasa hogy osszetorjek a szivet. Ugy probalta elfojtani magaban hogy rajzolt es mara barmilyen komplikalt muvet lerajzol. Aztan jottem en, osszeszedte magat lelkileg, de a rajzolast nem hagyta abba.. Sot, egyutt szoktunk rajzolni.:)
Ha okos telefonod van, akkor Google Play-be ird be hogy How to Draw Tatto (pl.) es ott ad ki alkalmazasokat es megmutatja hogy kell mit rajzolni. Sok sikert!
Először is: AZért másolok hogy "bejártassam" a kezem.Vagyis tudjam mi az a kör,egyenes,görbe és a méreteket is nagyá' kevésbé megtanulom.
Másodszor: AMikor elolvastam h a haverod szakított és így lett jó rajzos azt gondoltam: "Jöjjek össze valakivel aztán meg csináljak valamit amiért faképnél hagy bzzeg?"
Harmadszor: Okostelefon? Minek az? Van egy régi gombos telefon amin tudok telefonálni.Semmi több. Nekem itt van a konzol ;)
Negyedszer: 0Ft-ból hova menjek oktatásra? Rajzóra van a suliban de mit mondjak.A tanár tud rajzolni nagyon szépen de beszélni kevésbé.
Ötödször: Vegyél magyar billentyűzetet mert ékezetek nélkül nehézkes az olvasása.
Még várok tanácsokat.
1. A betükről:
Jó kis hely, ha betütípusokat keresel. Ezeket kedvedre másolgathatod alapos megfigyelés alapján.
Van egy tudományág, ami az újságszerkesztésben, könyvnyomtatásban mindenféle írott szöveggel foglalkozó alkotásban fontos: ez a Tipográfia
Igazából lehetsz nagy graffitis úgy is, hogy nem vagy ezeknek a dolgoknak a tudatában, de ha komolyan akarsz ilyesmivel foglalkozni, akkor érdemes beleolvasnod a szakirodalomba. A tipográfia lehetővé teszi, hogy:
- Nagyobb erővel tudj információt közölni.
- Igényesebb betűket, betűstílusokat tudj tervezni akár fejből is.
- Könnyebben megtaláld az adott képhez jobban illő betüket.
- Dolgozhatsz újságoknál, napilapoknál, tetováló szalonban és nem utolsó sorban graffitikhez is jobban értessz majd.
Egy könyv, amivel betekinthetsz a tipográfia rejtelmeibe:
2. A rajzokról:
Ahogy a tipográfia megtanít a betüket jól használni, elhelyezni, megformálni, úgy a képregények, képregényes stílusok ismerte a képet, mint érzelem, gondolatközvetítő elemet használni.
A legtöbben a 80-as évek beli "oldschool" graffitis figurákat használják, amikről azt kell tudni, hogy igaz nagyon gengszter, nagyon amerikai, nagyon bandázós, de rémesen giccses és elcsépelt is. A kerativittás és egyediség többet ér bármilyen betanult sablonnál, elcsépelt megoldásnál.
Egy világhírű graffitis, ami tudja, hogy nem elég valamit az utca falára helyezni és azt mondani, hogy "ez egy kész kép" ebbe nincs mit belelátni, minden magától értetődő. A jó graffiti beszél azzal, aki rátekint. Ránéz és azt mondja, hogy "Jé... ez furcsa. Ilyet még nem láttam." a következő gondolata ez lesz: "Miért más ez, mint a többi? Mit akar kifejezni?" És a jó graffiti el is árulja, hogy mit akar, de ahoz elvárja, hogy gondolkodjanak rajta. Banksi esetében nincs elnyomott/kétértelmű gondolat: Vagy kikiáltja, amit üzenni akar, vagy a képébe nevet annak, aki mélyebb összefüggéseket keres, mert nyilvánvalóvá teszi, hogy értelmetlen, amit közölni akar, ezért vicces.
Képregényes oldal: halozsak.hu
Különösen figyelj, hogy a szöveget miképpen helyezik a kép mellé, hogy egy egészt alkossanak (ez a képregény kifejezetten jó példa rá, de ajánlom a 2. -3. epizódját is, úgy áll össze 1 kerek történetté. Kicsit misztikus és rorroros, de te elég nagylegény vagy, hogy ne félj tőle :))
Nagyon köszi!
De lehet valamit félre értettél. Amit írtam a graffitis tag az csak azért van mert aztem hogy menőbb leszek :|. Picit az lettem mert: HÚÚ..hogy csináltad ezt.
Sok mindenki megmondta de nem lett nagy elsimerés.
Amit leírtál abból a Betű és a Képregény ami fontosabb számomra :) De azt nagyon jól írtad le :D
Tony Whitfield kézfejét levágták :O és csak 7 éves.... hát ez gáz
Elég durva...viszont van egy igazsága Aleisternek..a gyerekek miért vannak fent éjfélkor ?? én is max 10kor elalaszok
Na de maradjunk a rajz témánál
Elso vagyok! Bocs b*zdmeg hogy segiteni akartam..-.-
1. Az idosebbet tisztelned kene, mert tobb mindent megtapasztalt mar az eletben mint te!
2. Ha hulye vagy pusztulj meg, mert csakhogy megnyugtassalak tobb mint 3eve tatto-valok es kepzeld NEM TANULTAM rajzolni, hanem tudtam, es tovabb kepeztem magam..
3. Vannak ingyenes tanfolyamok is!
4. Szarok ra jo magasrol milyen telefonod van.,)
hehe...
tatto-valok..TETOVÁLOK b*zdmeg....mit kell itt angolul beszélni? Kit érdekel h idősebb vagy?10 évesen minek okostelefon?Kit érdekel hány éve rajzszolsz ha nem tudsz válaszolni?
Ja és mindenki tud rajzolni.Én is csak nem profin ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!