Hogyan tudnék saját magamtól rajzolni elkezdeni, és nem csak másolni?
Figyelt kérdés
Ha elém tesznek egy képet, akár portré, akár állat vagy egy tárgy, azt precíz pontossággal képes vagyok lemásolni, viszont mikor magamtól, saját képzelőerőből akarok valami alkotni, akkor teljesen kikapcsolok és semmi nem jut eszembe .. Hogyan tudnék ezen a jól másolok fejezeten továbbjutni, és a saját kreativitásomat előtérbe helyezni ??2013. nov. 1. 23:31
1/8 anonim válasza:
na ez engem is érdekelne. néhány ötletem van néha de a fejemben levö képet nem tudom megalkotni. hiába tök jo meg szép, nincs elöttem referencia nem megy...:(
2/8 anonim válasza:
Nehéz dolog, de érdemes külön darabokba megrajzolgatni azokat,amikre a képben szükség lesz,sok vázlatot és tanulmányt összeollózva lehet. Szerintem..
3/8 anonim válasza:
én azt szoktam csinálni, hogy rajzolás előtt, keresek valamilyen zenét, nekem a zenére mindig beugrik valamilyen kép, lefekszek becsukom a szemem és hallgatom azt a zenét, és közben elképzelem magam előtt azt az adott képet, kb 5-6 percig még fekszek aztán lerajzolom, nem sajnálom rá az időt, tehát képes vagyok akár napokig is azt az 1 képet rajzolni, nem tudom, hogy ez nálatok be fog e válni, de nekem bevált, egy próbát azért megér :)
4/8 anonim válasza:
meglátjuk:) jo tippek szerintem ki fogom próbálni
5/8 anonim válasza:
Akkor én válaszolok, tökéletesítsd a másoló tudásodat! Ez alatt értem, pl. egy portrét többször rajzolj meg, hogy benne legyen a kezedbe a szem a száj stb. megrajzolása. Utána fejlesztened kell a kreativitásodat. Ez alatt értem a képzelőerőt. Kell egy hely, ami szép, 'megigéz' és oda bármikor kimehetsz rajzolni. Nekem pl. ez a hely a szomszéd utcába van, a házak mögött van egy nagyon jó kis tisztás. Na ott sokat kell lenned, de az a lényeg, hogy ne vonja le a figyelmedet. Hanem inkább ihletet keltsen benned. Ennek megnyugtatónak kell lennie. Ha ez a hely megvan, kezdj el rajzolgatni. Na de emellett sokat kell gyakorolni. Én a tisztásomat mint tájképet már vagy 20x lerajzoltam. :D Mondhatom, hogy 20x tényleg szép lett. Csak hát már mindet elajándékoztam, és nincs róla képem! Na de kitartás és jó rajzolgatást!
6/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat! : ))
2013. nov. 9. 12:33
7/8 anonim válasza:
Velem is mindig ez van. Megvan az otlet de nem tudom ugy lerajzolni, ahogy elkepzeltem.
8/8 anonim válasza:
Ez azért van, mert nincsen fotografikus memóriád, tehát ha mondjuk te lerajzolsz egy kezet referenciaképről azt utána nem tudod fejből lerajzolni, de ez nem baj, mert még a legnagyobb művészek is modellekről, referenciákról rajzoltak/festettek. Gondolom lehet gyakorolni, hogy fejből rajzolsz, de nem hiszem, hogy olyan magas szintre ki tudnád fejleszteni, ha nincsen fotografikus memoriad. Sokan azt hiszik ez baj pedig nem. Én azt tudom ajánlani, ha peldaul embereket akarsz rajzolni vannak ilyen sablonok a pózokról vagy csak keress vslami referenciaképet és próbáld mondig egy kicsit jobban átalakítani. Tehát az csak egy tàmpontot adjon, de ne ugyanazt rajzold le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!