Mennyi időbe kerül megtanulni hegedűlni?
Alig 300 èv ès máris egèsz jó rálátásod lesz a szakmára:)
Amùgy ha megtanùlni nem is, de gyakorólni sosincs kèsō!!!:)
Nem késő az én tanárom 27 éves pasit kezdet tanítani, nem számít az életkor az egész csak hozzáállás kérdése.Egy elsős vagy másodikossal sokkal nehezebb dolgozni (szóval 7-8 éves gyerek) mert hiába magyarázzák neki hogy mi kotta,nem bírja felfogni.Egy felnőtt megérti az ilyen dolgokat és sokkal jobban tud figyelni.
Amúgy a gyakorláson és a hozzáálláson múlik minden, pl én 4 éve tanulom de sehol sem vagyok ellentétben velem egy 10éves lány aki két éve tanulja sokkal jobban játszik mint én.Ez azért van mert én már nem élvezem és nem gyakorlok, viszont aki gyakorol és szereti az sokra mehet vele.
Szerintem nem nehéz hiszen egyszerre egy hangot lehetséges csak lefogni szóval neü úgy mint gitárnál hogy négy újjal is kell lefogni a dúrok és mollokat.
Viszont az a rossz benne hogy nincs semmi féle hang jelölés vagy mint a zongorán minden hang külön billentyűhöz tartozik,itt neked kell érezned hogy hol vannak a hangok,ráadásul fontos a tartás és a vonótartás ezek szerepet játszanak a hangtisztaságában.Az én tanarom ezt nagyon fontosnak tartja minden diákjának kb félévig tanítja hogy hogyan kell megfogni.
Sok sikert, érdemes megpróbálni ha tényleg szeretnéd :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!