Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Aki tud hegedülni, brácsán is...

Aki tud hegedülni, brácsán is tud játszani valamennyire vagy nagyon eltérőek?

Figyelt kérdés
itt konkrétan a magyar népzenére gondolok ahol a brácsának egy kontra szerepe van szóval akkordokkal vagy ketteshangzatokkal kíséri a dallamot ezeket ismeri egy hegedűs is, nincsenek nagy különbségek a két hangszer között vagy teljesen másabb?
2013. okt. 18. 10:50
 1/6 A kérdező kommentje:
olyanra szerepre gondoltam mint az öreg bácsi a felvételen http://www.youtube.com/watch?v=3iO2SHhkZLE
2013. okt. 18. 11:11
 2/6 anonim ***** válasza:

Most melyik brácsára gondolsz: a népi brácsára, aminek 3 húrja van, vagy a klasszikus brácsára aminek 4 húrja van?

...

Én az iskolában hegedülni tanultam, 1 éve brácsázok is.

2013. okt. 18. 11:12
 3/6 A kérdező kommentje:
klasszikus 4 húrosra de népzenei használatban mint a linkelt videón
2013. okt. 18. 12:10
 4/6 anonim ***** válasza:
Attól függ, mennyire tanulod azt is a hegedű mellett. Amennyire én tudom hegedűsként, megtanulható, én a hegedű alsó 2 húrján szoktam akkordozni, de erre külön rá kellett, hogy álljon az agyam és az elején fura volt, más gondolkodásmód. Sok sikert!
2013. okt. 31. 10:41
 5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm én nem zenélek, csak érdekel a téma azért kérdeztem. amúgy az akkord az 3 hangból áll nem? a 4 húroson viszont csak egyszerre 2 húron lehet játszani 2 hang szól nem 3, azokat hogy hívják?:)
2013. okt. 31. 15:13
 6/6 anonim válasza:
szimpla kettősfogásnak :D Énis most tértem át a brácsára, de én emellet meg nagyon magas szinten hegedülök is... Egyépként meglehet húzni 3 húrt is hegedűn és brácsán egyaránt, ha feltéve ha az akkord nem úgy van, hogy egy húrra esik mondjuk kettő hang... akkor csak szimplán meg kell fordítani valamilyen akkordfordításba, ami pont jó, és már húzhatod is a nótád :D
2017. febr. 5. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!