Meg lehet tanulni egyedül hegedülni?
Figyelt kérdés
zenei alapjaim megvannak, több hangszeren játszok, gondoltam veszek egy hegedűt, szerintetek menne egyedül?2011. júl. 29. 22:39
1/4 anonim válasza:
Megtanulni meg lehet, de lehet, hogy egy szenvedés lesz csak. Segítséggel könnyebb.
2/4 A kérdező kommentje:
zongorázni egyedül tanultam és nem volt szenvedés, sőt. bár hegedűvel ez lehet kicsit komplikáltabb, egyébként gitáron játszok még, nem tudom az mekkora előnyt jelentene.
2011. júl. 31. 21:15
3/4 anonim válasza:
Nem azt mondtam, hogy szenvedés lesz, hanem hogy lehet, hogy az lesz. Egyébként persze sok tényezőtől függ. Pl. hogy milyen szinten szeretnéd elsajátítani a dolgot. De az biztos, hogy a vonóval bánni nem olyan egyszerű, mint a saját ujjaiddal billentyűkön, vagy akár húrokon. Megvan hozzá a megfelelő technika, amit segítséggel könnyebb elsajátítani. Ugyanakkor neten és egyéb helyeken van segítség autodidakta tanuláshoz is persze. Ha nem akarsz, vagy tudsz tanárt fizetni, egy próbát megérhet. Neked kell eldöntened. Hozzáteszem, én nem játszom hegedűn, de azért bőven fordult már meg a kezemben és zongorán is "pötyögök" néha... Szerintem ég és föld. :)
4/4 anonim válasza:
hát én 8 éve hegedülök, és meg kell mondjam zongorázni nem volt könnyű, mert mást szoktam meg, de ha tudsz gitározni akkor kicsit könnyebb, viszont a tartást, és a vonó használatát mindenképp hozzá értő embertől kell megtanulnod, nameg a darabokat is jó ha valaki megmutatja, és ha hibázol nem biztos hogy te észreveszed de egy tanár már igen :):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!