Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Meg lehet tanulni egyedül...

Meg lehet tanulni egyedül hegedülni?

Figyelt kérdés
Régóta szeretnék hegedűn tanulni de valamiért régebben inkább a zongora mellett döntöttem. Elhatároztam,hogy elkezdek hegedülni, de nem akarok tanárhoz járni, mert arra már tényleg nincs időm az iskola mellett. 20 éves vagyok. Meglehet így tanulni hegedülni, vagy hülyeség ilyeneket a fejembe venni?
2009. okt. 10. 12:52
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem, nem hiszem hogy meg tudsz tanulni egyedül.

Én 7 éve hegedülök, úgy mondom ezt. Nem könnyű még így sem, főleg egyedül nem.

Különben ha már az alapok meg vannak, onnan már "könnyű", de a legfontosabb az benne, hogy sok ideje legyen a kezedben. De előtte kellenek az alapok, amit viszont szinte képtelenség egyedül(jól) megtanulni...

2009. nov. 18. 14:12
 2/7 anonim válasza:
100%

Vedd példának Lajkó Félixet :) Minden csak akarat kérdése... lehet, hogy ne úgy tartja a hegedűt ahogy kéne, meg a vonót se és még a tartása sem túl szép, de nem ez a lényeg véleményem szerint...

Én is egyedül tanultam hegedülni, ha ez bíztat :D Neten nagyon sok anyag van fennt és nagyon sokból lehet tanulni. Ha jó a hallásod, akkor könnyen megy, nem kell hozzá kottaolvasás, meg zeneelmélet, úgy gondolom. Szóval hajrá :)

2010. dec. 23. 13:09
 3/7 anonim ***** válasza:

Őszintén szólva, nehezen. Legalább az alapokat vegye át veled vki. Néha nem értik az emberek, hogy ha elengedjük a bal kezünkkel a feltett hegedűt, miért nem esik le. Mert nem a bal kéznek kell tartania, hanem a kulcscsontnak. Ezen kívül a helyes vonóhúzás (mennyire dőljön be a vonó, hol játssz, stb...) Hogy a kisujjat behajlítva használd a bal kézen, hogy vonóváltásnál mozogjon a csuklód és az ujjaid, jobb kézen is legyen behajlítva a kisujjad, és az, meg a mutató ujj csak támasz legyen, a másik hárommal kell tudni megfogni.

Csak azért jó, ha az elején látja egy tanár, vagy hozzáértő, mert rengeteg olyan lapa dolog van, amire nem is gondolád, hogy figyelni kell, és legtöbb esetben csak a tanár veszi észre, h rossz. De ha az alapok megvannak, utána darabokat tanulni már meg tudsz egyedül is.

u.i.: Nem tudom ez segít-e, de ha megtanultál valamit, esetleg játszd fel videóra és küldd el nekem, és megmondom, ha esetleg vmi technikailag rossz, hogy ki tudd javítani. (Bár én sem vagy hegedűtanár, csak relatíve sok - 12 éve hegedülök. Sok sikert és kitartást! :)

2011. jan. 14. 17:46
 4/7 anonim ***** válasza:
Nagyon nehéz egyedül..Még egy rossz tanár is taníthat hülyeségeket, amiket mondjuk csak évek múlva tudsz kijavítani,de szerintem mindenképp érdemes hegedülni. Én imádom! 13 éve hegedülök;)
2011. júl. 6. 11:29
 5/7 anonim ***** válasza:
És milyen hegedűt érdemes venni?
2012. okt. 10. 22:29
 6/7 anonim válasza:
MEG ! Én több mint 9 éve tanulok tanárral . Papám az egyedül tanult meg még fiatal korában ...és most engem tanít
2012. nov. 11. 18:48
 7/7 anonim ***** válasza:
52%
Ne hallgass itt senkire. Ilyen kifejezés a hegedűnél nem létezik, hogy megtanulni. Mennyire megtanulni? Hogy el tudj játszani egy átlagos darabot, vagy virtuóz akarsz lenni? Utóbbihoz nem hogy kéne tanár, de talán már rég késő. De igen, meg lehet tanulni egy darabig a netről. Egy ismerősöm, aki lassan 3 éve kezdte, 24 évesen, a YouTuberól kezdte tanulni, 5 hónapig. Aztán vett 8 db órát, utána megint magától tanult. Az első 2 év után megint lett tanára. És most, a 3. évben először játszott koncerten. Előtte sohasem nyúlt hangszerhez. Ha elkezded, és élvezni fogod, és nem megy el tőle a kedved, akkor menni fog. De egy idő után kell tanár, hogy ellenőrizze a tartásod, segítsen meg ilyenek. Szóval azt mondom, hajrá, vegyél egy kezdő hegedűt, nézz sok tutorialt, aztán majd eldöntöd, hogyan tovább. Elárulom neked, ez az ismerősöm annyira inspirált engem, hogy énis épp ezt teszem. Ha meg elmenne tőle a kedved, akkor eladod a hegedűt, így gyakorlatilag nem dobtál ki pénzt az ablakon. :) SZÓVAL HAJRÁ!
2016. márc. 8. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!