Nehéz megtanulni hegedülni?
Nehéz. Évekbe telik, míg megtanulod úgy végighúzni a húron a vonót, hogy ne nyekeregjen, hanem élvezet legyen hallgatni. Mivel a húrokon nincsenek bundok, mint a gitárnál, nagyon jó hallás kell ahhoz, hogy jó helyen fogd le őket.
De azért próbáld meg. Én is megpróbáltam. Nem ment, de hátha te ügyesebb leszel. Én maradtam a gitárnál :)
Nem szeretnélek elkeseríteni,de ez 3 év alatt nem lehetséges... én 4 éves korom óta hegedülök, most 16 vagyok, és minden nap, sokszor nyáron is több órát gyakorlok, nem minden a tehetségen múlik, persze az is fontos, de hihetsz nekem... Ilyen körülmények közt is nagyon megválogatják a hegedúsöket,hogy kiket vesznek fel, legtöbbjük tényleg 5 éves kora óta hegedül, és, sokukat nem veszik fel... Szerintem,ha nagyon szeretnél hegedülni, akkor csak a magad szórakoztatására tanulj meg...
Egy olyan lány, aki zeneművészeti szakközépsuliba jár, és 12 éve hegedül :)
Köszönöm szépen mindenkinek aki válaszolt! Hát tegnap végül elkezdtem hegedülgetni és már elég sok gyerekdalt le tudok játszani mint a "Láttál-e már valaha" vagy a "Házasodna a tücsök" szóval ilyesmiket. Mindegy ha majd nem vesznek fel hegedűszakra majd felvesznek másmilyenre..:D
Az utolsó válaszolónak: Te is az akadémiára akarsz járni?:)
Ha zeneművészeti akadémiára szeretnél menni ahhoz kellene egy jó tanár de szerintem még akkor sem sikerülne 3 év alatt.én négy éve tanulok most 16 vagyok és hát elég nehéz.
Egyébként nekem nem mondta a tanárom hogy olyan nagy hátrány lenne az hogy később kezdtem azt mondta hogy a kicsit még nem értik meg kottát.Nálunk volt olyan aki 27 évesen kezdték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!