Szerintetek jók a rajzaim? (képek)
Egy ideje már rajzolgatok otthon hobbi szinten, de semmi önbizalmam nincs hozzá.
Sokan látták már képeimet (anyám, barátaim...), de reakció az semmi vagy annyi, hogy dejó (persze így unottan), ergo nincs semmi visszajelzésem, ezért jöttem ide gyk-ra.
Ezeket netes kép alapján rajzoltam, kisebb-nagyobb eltérésekkel, amik vagy szándékosak vagy véletlenek voltak, többnyira szándékosak :)
Az a problémám, hogy fejből szinte semmi jót nem tudok rajzolni, de viszont kép alapján vagy egy kis besegítéssel minden szuperül megy.
Amúgy én ilyen művészetkedvelő típus vagyok, rajzoláson kívül még zongorázom, fotózok, photoshoppolok (ami már majd' profi szinten megy, mert már vagy 4 éve használom)...
16Fiú
Anyám nem hülye, tudja ki az a Salvador Dali :)
nah akkor mégegyszer mert látom nem értelmezted a szöveget ^^
keres egy Dali vagy más szürreális képet, és mutasd meg anyudnak mi a vélemény eme híres festő művéről, de azt ne mond el, hogy kié.
nagyon jók a rajzaid.
a téma majd jön, ne aggódj ;)
ihletért meg talán a legjobb, ha képek helyett lapozgatsz vmi érdekes olvasmányt. ajánlom Tristan Tzara verseit, vagy misztikus-realista könyveket (Bulgakov, Pelevin, Murakami, Kafka, Castaneda) De akár zenéből is lehet meríteni.
Nagyon ügyes vagy! Irigyellek, hogy ilyen jól megy a rajzolás.. folytasd, mindenképp, aztán fejlődsz (bár már most lenyűgöztek a rajzaid), és egyre jobb leszel.
Próbálj ki technikákat, színessel, szénnel, vagy olajfestékkel :)
Nekem nagyon tetszenek a képeid, még ha másoltak akkor is. Van tehetséged hozzá4
Szerintem inkább a hozzád hasonló művészeket kéne támogatni és segíteni, nem pedig az olyan nagyon idézőjeles "művészeket", akik lefestenek egy fehér lapot kékre, vagy fehér lapon húznak egy vonalat, vagy kiraknak néhány tányérba egy-egy adag kutyasz*rt.
Szerintem ha igazán érdekel az egész kezdj ismerkedni a színértékekekel és készíts pár tónusozott papírt,használj eltérő keménységű grafitotokat.
Ha képről rajzolsz akkor rajzolj híres mesterek képeiről részleteket vagy akár készítsd el az egész kép reprodukcióját.Hidd el sokat tanulhatsz tőlük.
Rajzolj csontvázat,jó téma és az anatómiához is segítséget nyújt.
Ami fontos SOHA NE MASZATOLJ mert a grafitrajz giccsessé válhat tőle.
Ahhoz hogy egy rész világosabbnak tűnjön sötétítsd a hátteret.Használj monopon radírt.
Egyébként kezdetnek nem rosszak csak merd szabadjára engedni a fantáziádat.Gondol valamilyen társadalmi problémára ami zavar téged vagy valamilyen téged érdeklő kérdésre és ábrázold azt akár szimbólumokkal is.Szerintem az fontos,hogy egy kép ne csak esztétikai értéket hordozzon hanem legyen filozófikus gondolati töltette is.
kitartás és sok sikert:)
Az utolsó válaszolónak pedig:
A huszadik században a képzőművészet eltolódott az esztétikai irányból a gondolati sík felé sokkal intelligensebbé válva.Ezzel létrejött egy nem túl populáris és közérthető iránya.Ezt lehet szeretni és nem szeretni de nem feltétlenül kel mondani mondjuk egy Mondrian-ra vagy egy Miro-ra ,hogy szemét:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!