Szerintetek milyenek a rajzaim? (és miben kéne még fejlődnöm)
Első kettő, meg az utolsó kettő nagyon király.
Az a sisak is egész jó.
nem is tudom, nekem annyira nem jönnek be, látszik, hogy még gyerekes, kiforratlan
hány éves vagy?
Sokat kell fejlődnöd.
A hajó, a házikó és az őzike felejthető, gyerekes. Semmi térhatás, semmi perspektíva, szóval tedd el mélyre a fiókba.
A többiben látok némi érzéket a fények/árnyak elkapásához. Nem tudom, képről rajzoltad-e őket vagy tárgyról (ne adj' Isten fejből), de ha nem képről, akkor egész jók. Ha képről, akkor ügyesen másolsz, de egyelőre ennyi.
Valamit konyítasz hozzá, az biztos. A lényeg a gyakorlás. A korodra lennék még kíváncsi. Illetve kérlek, ne maszatolj! Tudom, hogy az embernek erős késztetése van, hogy zsebkendővel végigmásszon a papíron, mert akkor lehet gyönyörködni a szép átmenetekben, de hidd el, nem ez a helyes technika! Az árnyalatokat ceruzával rajzold meg, úgy nyomd rá, ahogy azt az árnyalat megkívánja! Oké?
Köszönöm a válaszokat!
15 éves fiú vagyok, a ház régebbi próbálkozás,a hajót tudom,nem gondoltam át,rossz lett. Az őzet másoltam.
Az első és utolsó kettőt rajzoltam mostanában, a sisakot másoltam, az alakja elég rossz lett.
Az elmosást pedig láttam már másoknál is,de ha jobb ha leszokom róla,hát megpróbálom.
Azok a "mások" kommersz giccsművészek általában, akik a youtube oldalon vagánykodnak, hogy milyen technikásan rajzolnak élethűeket. Ha szénnel, pasztellal rajzolsz majd, akkor használhatod az eldörzsölést, mert azoknak a porszemei nagyobbak, mint a grafité, és így könnyebben gurulnak végig, majd tapadnak meg a lap adott részein.
Van egy nyers módszer, amit kockulógiának hívnak. MINDEN NEMŰ KÉPI ÁBRÁZOLÁS ALAPJA. A valóságban minden tárgy lebontható 3 jellegzetes formára: Gömb, Négyzet, Kúp,
Képzeld el, hogy az izmaid is igazából oális alakúak, és kúp szerű csücsökben végződnek, ott kötődnek egymásba.
Ha ezt a három formát perspektívikusan, különféle beállításokban megtanulod lerajzolni (pontosan), akkor minden menyi fog a ráépülő további ismeretekkel. (Az emberi testet sem nehéz arányokra, négyzetecskékre felosztani.)
Köszönöm a válaszokat!
#6-os akkor azt mondod hogy a formák,alakok úgy lennének jobbak, hogy lebontom erre a 3 formára a rajzot,vagyis a vázlatot,és úgy rajzolom? Köszi,ezt néha láttam,igen youtubon, hogy lebontották a rajzot formákra.
#7 A gyertya volt mostanában az utolsó rajzom,és szerintem az sikerült a legjobban,bár közel se tökéletes.
Hát igen szerencsém volt,este volt és lámpánál fotóztam. Pont úgy jött ki, hogy a tetején rávilágított a lámpa, az aljára meg alig jutott el fény, így pont ilyen jó lett,mintha igazi lenne:D
Lefotóztam máshogy is,meg nappal is, szerintem úgy nem néz ki olyan jól,de élőben jobb.
#8 Tudom, mostanában sokat fogok rajzolni,kedvet kaptam hozzá,régebben kevesebbet rajzoltam.Ja meg most már vettem több eszközt is.:D
6. vagyok.
Ne értsd félre, nem a kiforrott valóságot kell formákra redukálni (bár a kubista művészek ilyesmivel kísérleteztek), hanem ha ezeket az egyszerű formákat le tudod pontosan rajzolni, térbelien, tónusozva akkor a komplexebb tárgyakban is észre fogod venni, hogy mondjuk egy bögre se más formailag, mint egy henger, aminek üres a belseje felülről, de alulról zárt, és egy kis fül csatlakozik bele. Az ilyen felismerésekkor a már régóta gyakorolt formákat megkeresed a tárgyban, berajzolgatod, és arra már lehet építkezni.
Bögre forma:
Az emberi fej pedig egy tojásdad formába foglalható össze, aminek egyik csúcpontja az áll, a másik az agykopona közepe, valahor a haj forgójának közelében.
Ezt a tojásdad formát tarkítják amorf mélyedések, és dudorodások pl. Szemgödör, orr, fülek stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!