Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Ha lakozik bennem tehetség,...

Ha lakozik bennem tehetség, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Az egyetlen számomra elérhető alkotásmód a rajzolás, hiszen egy ceruzát bárhonnan szerezhet az ember. És fogjuk rá, hogy aránylag jól rajzolok, nem annyira felettébb kiemelkedően, de mondjuk az átlagnál jobban. És azt mondják hogy feltűnően jól tudom használni a színeket, szépen árnyékolok, és egyébként a rajzaim nem túl pontos körvonalait, amik először irreálisnak, műnek tűnnek, színezéssel életre tudom kelteni.

Erre jön az, hogy szeretek rajzolni, de a táncot a mozgást sokkal inkább magaménak érzem. Mindig megnevettetem a körülöttem lévőket egy-egy viccesebb táncmozdulattal, és itthon is kikapcsolódás képen különféle zenékre táncolok. Másokból tök természetesen jön a beszéd, az írás, teljesen gondolkozás nélkül. Nekem nem, én minden egyes szót 3-szor meggondolok mielőtt kimondom. Utálok beszélni, távol áll tőlem. Viszont a tánc.. megszólal a zene és jön belőlem, nem kell rajta gondolkodnom. Ez a legtermészetesebb dolog amit valaha csináltam. Úgy érzem ehhez van tehetségem.

Ott a probléma, hogy a szüleimet ez egyáltalán nem érdekli. Nem érdekli őket hogy én ebben vagyok tehetséges, mert azt gondolják, hogy ez mind hiábavaló. Ebből nem lehet megélni. Nem vetik belém a bizalmukat, sem a hitüket, nem hogy a pénzüket, hogy esetleg lehetőségem lenne fejleszteni magamat. Sportolni szerettem volna járni a suliba, ingyen és bérmentve, de ők nem engedték mondván a versenyszellem rossz, és nincs haszna a testedzésnek amíg nem vagyok elhízva. Egy humán kéttannyelvű gimnáziumba járok, ahol minden efféle ág el van tőlem zárva.

Tehetséget érzek magamban, de elfojtják bennem, mondván hogy az semmire nem jó. Azt szajkózzák hogy csak tanuljak. legyek orvos, vagy ehhez hasonló.

Mit tegyek? Ha nincs hozzá anyagi hátterem, sem szülői engedélyem, hogyan csinálhatnám azt amit szeretek?

(bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredett)

17/L

2013. nov. 1. 18:23
 1/5 anonim válasza:

Egy fénykép alapján csinálnál nekem egy portrérajzot?

Ha tetszik fizetnék is érte és szívesen segítenék "felfuttatni" Téged ;)

2013. nov. 1. 18:25
 2/5 anonim ***** válasza:

Nézd táncból, rajból csak kevesen tudnak megélni. Ha profi szeretnél lenni a tánccal már elkéstél, a rajzművészek (festők) leginkább gazdag férjből, feleségből, szülőkből élnek meg.

Viszont ha jó a színérzéked akkor érdemes lenne a számítógépes grafika felé orientálódnod. Abból még talán meg is lehet élni.

Én azt javaslom tanulj valami keresett szakmát és mellette tartsd meg ezeket hobbynak.

2013. nov. 1. 18:34
 3/5 anonim válasza:
szia van egy olyan oldal kickstarter.com ahol tehetséges embereket köztük művészeket is támogatnak bizonyos dolgokért cserébe. ha érdekel írj és tovább segítek (van tapasztalatom ilyen oldalakról)
2013. nov. 1. 18:53
 4/5 anonim ***** válasza:

Már bocs, de a szüleid idióták. A versenyszellem túlélésre tanít, az meg az egész evolúció lényege.

A rajzolás olcsóbb, fejlesztheted önmagad. Én sem tanultam, csak igen rövid ideig rajzolni egy-két helyen, persze ingyen :) A képzőművészetben tényleg a tehetség számít. (persze a képzettség is, de sokkal kevesebbet nyom a latba)

A táncnál viszont elengedhetetlen a képzettség megszerzése, erre táncórákon tehetsz szert, amelyek gondolom nem ingyen vannak, tehát költséges az egész. Szóval ha nincs pénz, nem támogatnak, akkor...

A tánc meg múlékony dolog, a pillanat műve, a rajzok meg fennmaradnak. :)

2013. nov. 1. 19:24
 5/5 anonim ***** válasza:

Én amúgy az ilyen "Ebből nem lehet megélni" típusú szövegektől a falra tudnék mászni. :)

Ki a f***-t érdekel? Egy életem van, hadd csináljam már azt, amit szeretek.

2013. nov. 1. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!