Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hogyan és mennyi idő alatt...

Hogyan és mennyi idő alatt tudnék megtanulni kottázni?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy sosem jártam zeneiskolába, viszont énekből szeretnék érettségizni. Jó hangom van az elméleti részt is el tudom sajátítani, csupán egy a bökkenő...hogy nem tudok hallás után kottát írni, sem kottát olvasni...sőt igazság szerint én általános iskola óta nem igazán fogtam énekfüzetet a kezembe. Azt szeretném megtudni, hogy hogyan és mennyi idő alatt tudnék felkészülni a középszintű énekérettségire (most 11.-es vagyok) a válaszokat előre is köszönöm :)

2013. okt. 21. 16:35
 1/2 sándorjános ***** válasza:

Nagyon sok gyakorlás kell hozzá, hogy kihalld melyik énekhang hol helyezkedik el hangrendszerben. Próbálj zongorával gyakorolni. Felénekelsz egy hangot, majd kikeresed, hogy melyik billentyű van vele azonos magasságban. Ugyanígy tehetsz más énekeseket hallgatva.

(bár az emberi hang általában jóval kissebb terjedelemben mozog, mint a zongora hangkészlete).

2013. okt. 21. 19:03
 2/2 anonim válasza:
Ha androidos a telefonod akkor google play-ből töltsd le a Music Tutor Sight Read-ot ,az nekem sokat segített.:)
2013. nov. 29. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!