Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogyan lehet megtanulni...

Hogyan lehet megtanulni hallás után kottázni?

Figyelt kérdés
Sajnos csak amatőr módon tudok...Még úgy se nagyon,azt hiszem.
2013. márc. 9. 08:43
 1/4 anonim ***** válasza:
szolmizálj sokat, azzal hamarabb kialakul ez a belső hallásod
2013. márc. 9. 12:32
 2/4 anonim ***** válasza:
Ez nagyon sok idő, sokáig kell tanulni az adott hangokat, hogy aztán meg tud különböztetni őket.
2013. márc. 9. 14:33
 3/4 anonim ***** válasza:
ha nincs abszolúthallása, akkor nem tudja megtanulni az adott hangot, hogy később felismerje, hogy mi a kezdőhang..
2013. márc. 9. 14:35
 4/4 Yehudina ***** válasza:
Kodály Zoltán nagy mestere volt a szolmizálásnak. 11 éves koromban egy dobogókői kiránduláson láttam, hogy a Mester épp ebédel a kerthelyiségben. Hosszas várakozás és a pincérrel való üzengetés után végre hajlandó volt velem szóba állni. Autogramot kértem tőle, de csak úgy volt hajlandó adni, ha az általa leírt kottát (szolmizációs hangokat) hibátlanul elénekeltem neki. A kis pair még most is megvan Kodály Zoltán aláírásával együtt, valamint az emlék is, ui. rajtam kívül senkinek sem sikerült autogramot kapnia. Szóval a hallás utáni kottázás igen nehéz dió, ehhez jó hallás, tehetség, gyakorlás és kitartás szükséges.
2014. jan. 4. 04:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!