Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Írtam egy verset a szerelmi...

Írtam egy verset a szerelmi kételyről. Szerintetek milyen lett?

Figyelt kérdés

Kétely

Nincsen rosszabb dolog,

Mint a gyötrő kétely,

Viszontszeret-e az,

Szívem akiért ver.

Nem tudom, érzelmeim

Válaszra találnak;

Vagy engemet belülről

Hiába strapálnak?

Tudnám, hogy mit érzek,

Viszonzatlan marad,

S elbúcsúznék tőle,

De nem lenne harag.

Vagy tudnám, hogy mit teszek,

Semmi sincs hiába,

És omolhatnánk végre

Egymásnak karjába.

2013. okt. 12. 12:12
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Előző: Kösz a választ.

A témáról annyit, hogy klisé, nem klisé, ezt éreztem, és ezért ezt írtam le versben.

2013. nov. 13. 14:34
 12/17 sándorjános ***** válasza:

Persze. Az emberi észlelés mindi sematikus. Érzéseink egyszerű tőből fakadnak, amiben már mindenki részesedett, ezért senki nem lepődik meg, ha a versben olyan érzelmet, hangulatot mutatsz fel, amit már mindenki sokszor átélt. Persze szép dolog, hogyha az alkotó kivetíti a pillantban összegyűlt hangulatot, érzelmet és művészi formában emeli át az örökkévalóságba. ÁM! A mondanivaló, kifejezésre szánt érzés elveszti a figyelem, gondolatébresztő erejét, ha olyasmit közöl, amit már tudunk és ismerünk.

A fű szöld - Az rtl 2

2013. nov. 13. 16:11
 13/17 anonim ***** válasza:
Szia. én mondtam, hogy klisé. És valóban az. De József Attila, Kosztolányi és Oscar Wilde is ezt érezte, mégsem így írták le.
2013. nov. 13. 17:30
 14/17 A kérdező kommentje:
Jó, hát azért nem éppen hozzájuk kéne hasonlítanod XD
2013. nov. 15. 23:05
 15/17 anonim válasza:

nagyon érződik hogy fiatal és tapasztalatlan vagy, csak próbálkozol, de hát ne haragudj már.

Nem kell Oscar Wildehoz meg a többiekhez hasonlítgatni, de akkor minek írod?

2013. nov. 21. 21:43
 16/17 anonim ***** válasza:
Én írtam először Oscar Wilde-ot, az utolsó válaszoló csak reagált. (Csak jelzem, mert névtelenek vagyunk.) De pont ugyanezt írtam volna.
2013. nov. 22. 19:50
 17/17 A kérdező kommentje:

Hát figyelj, 17 évesen nyilvánvalóan nem vagyok, és nem is lehetek olyan szinten. Sőt, nagy valószínűséggel soha nem is leszek.

De lehet ezt objektíven is értékelni. És megértem, ha úgy sem jó, de akkor sem a legnagyobb költőkhöz kéne nem hasonlítani.

2013. nov. 22. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!