Írtam egy verset a szerelmi kételyről. Szerintetek milyen lett?
Kétely
Nincsen rosszabb dolog,
Mint a gyötrő kétely,
Viszontszeret-e az,
Szívem akiért ver.
Nem tudom, érzelmeim
Válaszra találnak;
Vagy engemet belülről
Hiába strapálnak?
Tudnám, hogy mit érzek,
Viszonzatlan marad,
S elbúcsúznék tőle,
De nem lenne harag.
Vagy tudnám, hogy mit teszek,
Semmi sincs hiába,
És omolhatnánk végre
Egymásnak karjába.
Az első versszak utolsó sorában megcserélném a szavakat, mert így egy kicsit magyartalan: *akiért szívem ver*
Különben nekem tetszik, bár kicsit nekem túl egyszerűek ezek a versmondatok.
Ez a Strapálnak szó kicsit szlenges ide. (Bár tudom, hogy régóta része a magyar nyelvnek, de a témához kapcsolva kicsit idétlennek tűnt)
Prólj meg nem a toldalékokból rímet faragni, mert az az összecsapott, kiforratlan munka jele, mint hiába-karjába, találnak-strapálnak. Persze fontos, hogy a szótagszám is stimmeljen, de kreatívan kell hozzáálni a megfelelő szavak kereséséhez.
Ha Neked tetszik, akkor természetesen jó.
Első vers?
Én az első vsz-ban nem találtam rímpárokat.
Nem első, már sokadik.
Az elsőben versszakban? kétely-(aki)ért ver
Köszönöm amúgy a válaszokat, másodiknak meg a részletes kritikát. Igazából a szórendet azért csináltam ilyenre, hogy ne csak egy, hanem 2 szótagos rím jöjjön ki.
A ragrímeket meg igyekszem kerülni.
A strapálnak szó jutott eszembe, és nem jutott eszembe más, ami jobban illik oda. Ezért használtam azt.
ha jól sejtem,még fiatal vagy,szerintem kamasz.nem rossz,bár néhol kicsit erőltetett.
szubjektív szempontból nekem azért nem tetszik,mert szerelemről beszélsz,miközben csak 1 eltúlzott vonzalom van,nincs kapcsolat amiben megérhetett volna 1 igaz szerelem.(ezért gondolom h kamasz vagy...)
de egyébként nem rossz. :)
Előző, te valami zseni vagy XD
Minden szavad igaz XD
"Ha Neked tetszik, akkor természetesen jó. " --y ez azért annál bonyolultabb.
Van rímérzéked és ritmusérzéked, de a téma sablonos, és klisé az egész. Átlagnál jobb, de a költészettől messze van. De van esélyed fejlődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!