Csak én vagyok így a versekkel/könyvekkel?
Figyelt kérdés
Nem érdekel, miért írták, nem érdekel mi a jelentésük (persze olvasás közben elgondolkozok pár dolgon, de utána nem töröm a fejem, minden egyes szó jelentésén), csak élvezem a könyvet, verset, legyen az fantasy, dráma, klasszikus stb...2013. szept. 28. 16:27
1/5 A kérdező kommentje:
Vélemény szerint ezért íródott a legtöbb...
2013. szept. 28. 16:27
2/5 anonim válasza:
Mostanában a legtöbb tényleg csak ezért iródott, illetve mióta meg lehet belőle élni, sőt, gazdagodni, egyre több már ezért sem, de van sok olyan könyv is, amiben bőven van tartalom és direkt azért írták, hogy hosszabb távon is elgondolkodtasson.
3/5 anonim válasza:
Én sem kezdem el elemezgetni úgy mint irodalomórán a gimiben, de nagyon sok olyan van, ami elgondolkoztat, gondolkodásra késztet, nem lehet csak úgy elfelejteni.
4/5 anonim válasza:
Jó pár könyvet elolvastam azért, mert alapműveltség, vagy mert illik ismerni, de nem mindegyikük tetszett. Bár egy könyv olvasásakor számításba veszem azt is, hogy az adott könyv milyen szerepet tölt be a világirodalomban, vagy annak mennyire jelentős alkotása, nem ez az elsődleges szempont. Szégyen, nem szégyen, az 1984-be például beletört a bicskám, mert annyira lesújtó volt, hogy hiába is akartam, nem bírtam vele megbirkózni.
Lényeg a lényeg, ha nagyon-nagyon nem élvezek egy könyvet, akkor nem olvasom végig. (Bár igen kevés az olyan világirodalmi szempontból jelentős alkotás, amely kifogott rajtam. Egy vagy két ilyen volt összesen... a Zabhegyezővel is vért izzadtam, gyűlöltem elejétől a végéig, de azért csak kiolvastam.)
5/5 sándorjános válasza:
Azért, ha hagyod a könyvet kövülni az agyadban, és néha előveszel egy-egy részletet belőle érdemes adott rész eszmei tartalmát felidézni, olykor-olykor. Például, ha szembe kell nézni az ellenségekkel, hogy tisztára mosd a lepedőt, és nem megfutamodni gyáván, akkor mindig fel tudom idézni Móricz Zsigmond - A boldog ember c. könyvének egyik fejezetét, amikor pont egy "nekem már úgyis mindegy" hangulatban a főszereplő azon az úton indul haza, ahol rá dühös fiatalok várnak, pedig tudott róla, hogy halálos veszéllyel néz szembe, viszont ha elkerüli a szembenézés pillanatát, akkor azzal saját végrendeletét írja alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!