Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Ha sokat rajzolok akkor lesz...

Ha sokat rajzolok akkor lesz valami nagy fejlődés?

Figyelt kérdés
Este már kicsit furcsán fogalmazok.. szóval ha minden nap rajzolok valamennyit, az egy idő után látszódni fog a technikámon? Ezzel mennyire lehet jó rajzossá válni? :D

2013. szept. 18. 20:26
 1/5 Vree ***** válasza:
100%

Pontosabban csak úgy lesz fejlődés :D

Az nem árt ha konkrétan vannak is témák amiket gyakorolsz. A testépítő se úgy lesz kigyúrt, hogy orrba szájba használ minden gépet ami elé kerül - ha mégis akkor azt fogja észrevenni hogy a bal karja kétszer akkora mint a jobb (mert csak arra edzett) :p

Alapvető tartás, perspektíva stb. rajzórán vagy tanfolyamon felszedhető, anatómia könyvből tanulható. Egyébként van rengeteg rajztanító könyv is, amik ebben segítenek.

A saját "stílus" már csak ezek variálása/leegyszerűsítése.

2013. szept. 18. 20:43
 2/5 anonim ***** válasza:
1. válaszoló, én sem fogalmazhattam volna jobban! :)
2013. szept. 19. 09:21
 3/5 anonim ***** válasza:

Akkor tudsz fejlődni,ha képes vagy felfedezni a hibákat,de a hibák felfedezéséhez gyakorolni kell,azzal fejlődik az érzékenység. A tehetség részben azt jelenti,hogy ki meddig képes ezt a fajta érzékenységet kifejleszteni.

A stílus,ahogy már írták a másik összetevő.

És egyetértek azzal is,hogy elején valami egyszerű technikában való jártasságot érdemes szerezni,majd ha megy és biztonságot ad,akkor lehet áttérni másra.Én pl sokáig ceruzával rajzoltam,de úgy éreztem abban már nem tudok tovább fejlődni és nem is akarok,mert hiányoznak a színek és a nagyobb felületek, ezért a festési technikák irányába mentem tovább.

2013. szept. 19. 09:38
 4/5 anonim válasza:
Egészen biztos, hogy látszódni fogm gyakorlat teszi a mestert :D Én is elég bénán rajzoltam eleinte, de pár év eltetével mér csak nézem, hogy húú ez milyen régen volt, mikor még így rajzoltam :D De ahogy az előttem válaszolók írták, érdemes szépen sorjában haladni, szisztematikusanm de nem írom le még egyszer, az előttem szólók tökéletesen megfogalmazták :D Egy a fontos, ne add fel, ha valami nem sikerül elsőre, de még akkor se, ha harmadszorra negyedszerre sem :D Lehet hogy akkor te még nem látod, de fejlődsz azokkal a rajzokkal is, amiken te nem veszed észre. Majd mikor jópár rajz után egymás mellé teszed a régit és az újat, látni fogod a különbséget. Úgyhogy nehogy kidobj egyet is! :D
2013. szept. 19. 15:56
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszokat! :)

Próbálok új technikákat tanulni, és kitartó lenni..

Minden rajzot elteszek, már 2 éve gyűjtöm őket és szép mennyiség jött már össze :D

2013. szept. 19. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!