Pharaun kérdése:
Rajzolni szeretnék a rajztáblámra. Hogyan védhetem meg a munkát?
Figyelt kérdés
Készíteni szeretnék a rajztáblámra egy rajzot és szeretném tudni, hogy mi az az utókezelő anyag, amivel a rajzomat megvédhetem a kopás, a rárajzolás ellen. A rajztáblát továbbra is rajztáblának kívánom használni.2013. szept. 12. 12:17
1/5 anonim válasza:
Ha fa rajztábláról van szó, akkor csónaklakk. Amikor a rajz megszáradt, akkor kend le vele. Fafelületek kezelésére szolgáló másféle lakkok is megfelelőek, én például egyszer még vékonylazúrt is használtam, bár az nem színtelen, így ad a képnek egy kisebb árnyalatot. De ha bemész egy barkácsboltba, és körülnézel, bármilyen olyan lakk megfelel, amelyek fafelületek védelmére és tartósítására használnak - akár spray, akár kenős kiszerelésben.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Én hasonló állásponton voltam, viszont nem ismerem a lakkok hatását a (pl) grafitra vagy szénre. :D
Köszönöm még egyszer.
2013. szept. 12. 15:19
3/5 anonim válasza:
A lakk spray-t javaslom, mert az ecsettel lehet, hogy elmaszatolod a rajzot. Amúgy maga a lakk nem fog kárt tenni benne.
4/5 A kérdező kommentje:
A kérdés akkor csak annyi, hogy a felületen továbbra is eredményesen tudok e majd rajzolni (szénnel) ? Nyilván nem lesz felületi egyenetlenség,de erősítsetek meg benne.
2013. szept. 13. 00:14
5/5 anonim válasza:
Lakkrétegre nem nagyon tudsz rajzolni. Ha arra gondolsz, hogy elég sima lesz-e, hogy papírt rátéve rajztáblaként használd tovább, akkor az csak rajtad múlik, hogy hogy tudod felvinni a lakkot. Spray-vel nagyon vékonyan lefújva sikerülhet, főleg, ha vízszintesen szárad meg, tehát nem folyik meg száradás közben.
De garancia nincs semmire. Javaslom, előtte próbáld ki egy másik táblán, ha biztosra akarsz menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!