Az új István a királyban mit jelentenek a következő szimbólumok?
vörös kereszt
papi collarisos katonák
mit akarnak ezek jelenteni?
A vörös kereszt önmagában semmit, az összhatás az ördög művének igyexik beállítani az egyházat.
És szerintem minden mást is összefüggéseiben és összeségében lehet értelmezni, csak minek?
Sztem nem jó ez a darab. A botrány miatt megy még egy sarabig aztán felejtős lesz
Ördögöt kiáltani azért szerintem kicsit merész és túlzó… szerintem inkább csak az agressziót, a vért jelképezte, ahogy a papi gallérral ellátott katonák is. Az, hogy az egyház hajlandó volt akár erőszakkal is téríteni, és nem csak jámbor prédikátorokként jöttek, a darabban elég gyakran felmerült.
Ez amúgy valószínűleg közelebb is állt a valósághoz, hisz Gizellával jöttek keresztény papok és lovagok, az országot teljesen újjászervezték római alapokon, és akinek ez nem tetszett, azt akár erővel is hajlandóak voltak meggyőzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!