Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hol kellene továbbtanulnom?

Hol kellene továbbtanulnom?

Figyelt kérdés
Na szóval:Történeteket szeretnék írni, színdarabokat és szeretnék rendező is lenni egyben.Hol kellene ehhez továbbtanulnom.Itt nézegettem kérdéseket rendezőszakról, de eléggé megijesztett, hogy azt írták nagyon nehéz bekerülni stb.Mit kellene tennem?
2013. aug. 2. 23:36
 1/3 anonim ***** válasza:
beszélj vele
2013. aug. 2. 23:59
 2/3 sándorjános ***** válasza:
Hát figyelj szerintem az jó módszer, amit osztálytársam csinál. Ő úgy csinálja, hogy átolvasott 1-2 könyvet a rendezésről és forgatókönyvírásról. Aki nem ismer meg valamit azt nem is tudja igazán jól csinálni, így újabban nem könyveket olvas, hanem forgatókönyveket pl: Száll a kakukk fészkére, Cassablanca, Sin City. Ezek mellett semmilyen hobbija nincs, hanem hobbiból "dolgozik", vagy inkább alkot. Mivel van egy barátja, aki ért a kamerához és vele szokott mindenféléket felvenni forgatókönyv alapján, vagy spontán. Az ilyen felvételekkel, pedig versenyekre indulnak és ha neadjisten egyszer nyernek, akkor a "Forgatókönyvet írta és rendezte" címszó alatt feltűnik a neve. Ez az összegyűlt fejesek közt elég jó pont, pláne, ha az is ott van, aki tanít hasonló szakon egy ezzel foglalkozó intézményben. Te is szerintem olvass utánna a témának minél többet, nézz nagyon jó filmeket, (Amit sokan ajánlanak olyanok, akik értenek is hozzá, akár osztálytársaid is, vagy olyanok, akiket szintén érdekel a filmezés. Én ugyan nem vagyok ilyen célokkal megáldva, mert késő lenne most elkezdenem, de az imdb.com-ot ajánlom a top 250-es listát, valamint A Hét Mesterlövésze c. rádióműsort, aminek szinte minden adása fenn van youtuben.) valamint - nem utolsó sorban - keress valakit, akivel meg tudjátok filmesíteni a terveidet, amikkel már indulhatsz pályázatokon.
2013. aug. 4. 06:26
 3/3 anonim válasza:
Nálam ingyen adok Lex szeckéket
2013. aug. 18. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!