Ismer valaki olyan jó verset, ami valaminek/valakinek a kereséséről szól átvitt vagy szó szerinti értelemben?
Angol sajnos nem jó. :=
De a József Attila féle már nyert! XD
Egyébként paródiához kellett. És így már zene is van, ami szintén a paródia része lesz, kicsit más stílusba konvertálva. ;)
Örülök neki, hogy tudtam segíteni. :)
József Attilát parodizálni?
Érdekes lehet.
"József Attilát parodizálni?"
Ne olyan kigúnyoló paródiára gondolj... legalábbis nem ilyesmire alapozok.
Annyi a lényeg, hogy a nyári táborban remélhetőleg lesz majd a végén amolyan ki-mit-tud szerűség, és arra elkezdtem írni egy drámaszerűséget. Persze még így is hosszúra nyúlt, úgyhogy annyiban hagytam, hogy max. az első két színt adjuk elő a társammal, és a többit esetleg majd kedvtelésből folytatom. Most készültem el éppen a második színnel, és ott direkt így szöveggyűjteményekből, meg az érettségi alatt összeszedett memoriter alternatívák úgymond ferdítéseiből "ollóztam" össze a dolgot.
NA, és ha tudni akarod, ez a vers valami HIHETETLEN mód "adta magát" - nagyon jól beleillet a szövegkörnyezetbe egyrészt, és a "témára való átírás" is szerintem nagyon jól ment... persze nem azt mondom, hogy valami remekmű lenne a dolog, mert ezt tényleg csak poénnak írom a táborra, és nem vagyok nagy költő, de ennél gördülékenyen meg tudtam csinálni, hogy egy teljesen más témára átírtam, de a ritmus, a rímek és a "versdallam" megmaradjon, vagy legalábbis felismerhető legyen.
Úgyhogy köszi még egyszer! ;)
"NA, és ha tudni akarod, ez a vers valami HIHETETLEN mód "adta magát" "
Igen, jól gondolod, szerettem volna tudni, reméltem, hogy válaszolsz.
Ügyes vagy, remélem sikered lesz.
Én is megismétlem magam, szívesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!