Mennyire fontos ma és számít a klasszikus értelemben vett műveltség?
Hát ahogy már mondták köröktől függ. Nekem van olyan ismerősöm akit úgy rúgtak át érettségin h Petőfit 1956-os forradalmárként definiálta.
Meg volt olyan aki Londont Brazíliába helyzete földrajz-on
Viszont ha van olyan ismerősöd v olyan körbe kerülsz akikről tudod h a szókincsük tovább terjed a b megnél és nem cserélik össze Prágát Podsdam-al és számukra Corvin és
Rákosi Mátyás sem ugyanaz a személy. Nos velük érdemes ilyen némelyek számára kevésbé ismert dologról beszélni mint pl építészet, festészet, történelem ,komoly zene...
Egyébként én kb 1 éve ki fölöttem egy általános műveltségi tesztet. Ilyen kérdések voltak benne h Ki az a Winston Churchill ? meg h ki Írta Az ember tragédiáját ?
Ki az a Liszt Ferenc ? Ki fedezte fel Amerikát ?
Hol van Koppenhága ?
A csaj teljesen ledöbbent h én milyen művelt vagyok mert csak 1 kérdésre nem tudtam a választ. (A tesztben több volt csak ezekre emlékszem.)
Hogy ez mennyire szomorú mármint a kérdéseket tekintve azt döntsd el te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!