Van még olyan fiatal, aki szereti a klasszikus irodalmat és zenét?
18 éves debreceni lány vagyok. Imádok olvasni, mindenem a klasszikus irodalom, főleg a XIX. századi angol, francia és orosz írók művei. Ezen kívül nagyon szeretem a klasszikus zenét, és ki nem állhatom az ilyen This is love típusú zenéket. Sajnos azt tapasztalom, hogy a velem egykorú fiatalok viszont egyáltalán nincsenek velem egy véleményen. Ha valakivel beszélgetek, és kiderül, hogy szeret olvasni, mindig megörülök, de hiába, mert aztán kiderül, hogy olyanokat olvas csak, mint a Vámpírnaplók és egyéb efélék.
Természetesen én is járok társaságba, és vannak is barátaim, de sajnos egyikőjük sem osztja az érdeklődési körömet. Emiatt sokszor nagyon magányos farkasnak érzem magam.
Biztos vagyok benne, hogy nem vagyok ezzel a problémámmal egyedül, csak valahogy nem futottam még össze hasonló érdeklődésű fiatalokkal. Nagyon örülnék a válaszoknak!
Ne érezd magad magányos farkasnak, ez közel sem szigetel el a többiektől úgy, ahogy elsőre gondolná az ember. Én is ilyen vagyok, bár egy kicsit más az ízlésem. Én jobban szeretem a magyar szépirodalmat, az orosszal ki lehet kergetni a világból. A klasszikus zenét viszont imádom. Nekem sincs túl sok ilyen ismerősöm. Az egy kicsit ismerős, hogy felcsillan a szemem, ha valaki azt mondja, szeret olvasni, de kiderül, hogy ócskaságokat. Viszont mindenkinek más az ízlése, már az is valami, ha szeret olvasni... Hányan el sem tudnák képzelni, hogy könyvet vegyenek a kezükbe! Szóval szerintem nincs ezzel baj, meg van a kis ízlésed, de ettől még nem változik úgymond semmi. Meg kell érteni, hogy ez egyfajta különcség.
Ha gondolod, beszélgethetünk, én sem vagyok elárasztva ilyen jellegű emberekkel... :)
A XIX. században íródtak a legjobb művek, azokat nem lehet nem szeretni. :D
19/F
Nekem is XIX. századi irodalom (főleg az angol: Jane Austin, Bronte nővérek) a kedvencem. :) Egyébként nem értem, miért érzed magad különcnek, mert van egy saját ízlésed? Nagyon sok ember szereti a XIX. századi irodalmat, mert egyszerűen jók. A klasszikus zenéhez annyira nem tudok hozzászólni, nem szoktam hallgatni, csak néha Havasi Balázs zenéit (ami nagyon tetszik!).
19/L
Első vagyok, a Bronte nővérek tényleg nagyon jók! Imádom.
Mások szerintem egyszerűen csak nem fedezték fel,hogy tényleg élvezetes lehet. A mai fiataloknak inkább a bulizáson jár az eszük és a könyvre úgy tekintenek, mint magára a kínzó szenvedésre. 21/L
Nem vagy egyedül. Még általánosba járok, de mindig kinéznek, ha szünetekben Jane Austen-t olvasok, vagy legutóbb az Anna Kareninát... A klasszikus zenét is borzasztóan imádom! A kedvencem Csajkovszkij, azt örökké tudnám hallgatni.:D Korosztályomban is aki olvas az csak a Szent Johanna Gimit meg efféléket... De nem baj, engem nem érdekel, ha azt gondolják, furcsa vagyok, mert ilyen az ízlésem... Sajnos manapság az irodalom, klasszikus zene kedvelőit a "stréberséggel" azonosítják.:( Milyen kár hogy sokak nem értékelik az igazi műveket.:/
14/L
ugyanigy vagyok ezzel
sok barazom van, es azt hiszem, mondhatom, hogy a nepszerubbek koze tartozom, de senki nem erti, mit elvezek Shakespeare, Moliére, Victor Hugo, Jane Austen stbstbstb muveiben
ahogy azt sem, miert hallgatok inkabb operat vagy Beethoven d-moll szimfoniajat
egyszeruen jot tesz a lelkemnek
szerencsere ugy tapasztalom, hogy emiatt nem kirohognek vagy kikozositenek, hanem -bar megmosolyognak- inkabb felneznek ram es tisztelnek
orulok hogy vannak meg rajtam kivul olyan fiatalok akiknek mas ertekrendjuk van
kar, hogy au ismerettsegi koromben 40 alatt nem akad ilyen ember:D
14/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!