Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Kisfiamat nem vették fel a...

Kisfiamat nem vették fel a zeneiskolába kiselőképzőbe. Óvónők ennyire ne értenének hozzá?

Figyelt kérdés

Az óvónők tanácsára vittem a kisfiamat az állami zeneiskolába felvételizni. Szerintük nagyon tehetséges, külön foglalkoztak is vele már középsőcsoport óta (tehát már két éve). Sőt furulyázni is tanul. Itthonra vettünk furulyát és én is elkezdtem tanulni, hogy segíthessem őt a gyakorlásban.

Jövőre iskolás lesz, így eljött az idő, hogy jelentkezzünk a zeneiskolába. De nem sikerült a felvételi. Nem kísérhettem be a felvételire, csak kívülről hallgatóztam és igenis nagyon szépen énekelt és kis hibákkal de szépen visszatapsolt.

Letaglózott a hír.

Pláne úgy, hogy a névsort látva 77 gyereket felvettek. Nem hiszem el egyszerűen, hogy nem fért a 77 gyerek közé...

Fizetnem kellett volna előre, vagy protekciót szerezni???

2013. jún. 6. 06:02
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

9-es

Kösz, de ezt visszautasítom. Én egyáltalán nem akartam, hogy a zenéről szóljon az elmúlt két év. Én sokkal szívesebben vittem volna ovifocira mondjuk. Nekem ugyanis semmi közöm a zenei világhoz, a fociban viszont tudnék vele játszani.

És kimondottan lemondás volt, hogy oda nem vittem, hanem engedtem és hittem az óvónőknek. Ha még focira is járattam volna, akkor meg azt sütnéd rám, hogy leterhelem, mint egy versenylovat gondolom...

2013. jún. 6. 09:04
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg az elutasítás okát a zeneiskolában, ők tudják leginkább elmondani, hogy miért nem vették fel. A szüleim zenesuliban tanítottak egész életükben, így eléggé belelátok az ottani dolgokba. Náluk az van, hogy ha túl sok gyerek jelentkezik és felel meg előképzőbe, akkor a kicsiket (elsősöket) szokták visszadobni azzal, hogy kezdjenek inkább egy évvel később. Persze ez csak akkor derül ki, ha be is mész megkérdezni, ha csak elolvasod a felvettek névsorát, és már rohansz is el kétségbeesetten, akkor nem. Szerintem ez lehet nálatok is, kétlem, hogy az összes óvónő botfülű lenne, és egy oda nem való gyereket pátyolgattak volna két éven keresztül.
2013. jún. 6. 09:26
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Ne hazudj!Ne búsulj!

Biztos tehetséges gyermeked van,ne ragasz át rá feleslegesen ilyen kényelmetlen "dolgokat".Minden megy tovább,rengeteg kis csoda kiderület még a gyermekedről.Még csak kis "kezdő",kis "csíra",te sem tudhatod milyen virágokat hoz!:)

2013. jún. 6. 09:29
 14/17 anonim ***** válasza:
privi ment
2013. jún. 6. 09:37
 15/17 Andizsuzsi ***** válasza:

"Ha még focira is járattam volna, akkor meg azt sütnéd rám, hogy leterhelem, mint egy versenylovat gondolom..."

Azt, hogy csak zenére hordtad, a te döntésed volt, nem erőszakolta rád senki. Ne fogd az óvodára, az ővónőkre. Tudom, hogy ez most nem tetszik, de így van. Ha a kisfiú tehetséges, és komolyan zenélni szeretne (akkor is, amikor majd az elmélettel kell küzdeni), akkor végtelen lehetősége lesz rá.

Ha pedig a különböző kipróbált tevékenységek nem arra koncentrálódnak, hogy kézzel mérhető eredményeket érjen el, hanem arra, hogy jól érezze magát, kipróbálja sportban, zenében, rajzban, táncban (sorolhatnám a végtelenségig), akkor legkevésbé sem lehet azt mondani, hogy túl van terhelve.

2013. jún. 6. 09:38
 16/17 A kérdező kommentje:

15-ös

Írtam, hogy nem én hordtam el zenére, hanem az oviban választották ki és ott emelték ki a csoportjából. Ott az óvodában folyt a külön képzés. Én csak itthon a furulyával próbáltam ezt megtámogatni (mivel én énekelni nem tudok, furulyázni könnyebb volt megtanulnom...)

De mindegy már.

nemááá-nak köszönöm a levelet. Nagyon jólesett és hasznos volt elolvasni. Igen, azt szeretném, hogy boldog legyen, ez a fontos.

2013. jún. 6. 09:53
 17/17 anonim ***** válasza:

Esetleg érdemes lenne megkérdezni a suliban, vagy egy zenetanárral felméretni... Lehet, hogy pont ő volt a 78. a sorban és volt nála 77 jobb, akik meg hibátlanul tapsoltak vissza.... Vagy lehet, hogy csak egy átlagosnál picit jobb, de még nem olyan kiemelkedő, hogy érdemes lenne nagyon sok energiát belefektetni, elég ha csak kedvtelésből zenélget.

Én megmondanám neki, de tényleg óvatosan. Bár amikor az én nagyobbik gyerekemnél volt kérdéses az iskolai felvétele, akkor eleve úgy futottunk neki, hogy megpróbáljuk, ha bejön örülünk, ha nem, az sem tragédia.

2013. jún. 6. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!