Ti is sajnáljátok, hogy leváltják Alföldit a Nemzeti Színház éléről?
Műbalhé. Korábban Fideszes államtitkárok és "Nemzetpolitikusok" is ünnepeltek Romániában, senki se szólt be nekik, ahogy azoknak a kulturális intézményvezetőknek sem, akik az elmúlt 5-10 évben MüPÁ-tól Uránia Nemzeti Filmszínházon át Thália Színházig teret adtak ennek a rendezvénynek, csak Alföldit vették elő, aki csak szóbeli ígéretet adott és végül meg sem tartotta.
Magyarul ami nem elítélendő egy államtitkártól vagy a Fidesz nemzetpolitikai tanácsadójánál, vagy bármilyen más kulturális intézmény vezetőjénél, az elítélendő Alföldinél. Nem furcsa?
Alföldi valóban egy nemzeti színház élére való, csak éppen nem a magyar Nemzeti élére. Nem azért mert a neve eredetileg másképp hangzott, ezt még őse változtatta meg, nem mindenféle másságaért, hanem két okból 1. - egy nemzeti színház nem avantgárd műhely, az is kell, de nem ott.
2. - Erdély román bekebelézéhez való hozzáálása miatt. Egy ilyen érzelmű ember nem való magyar nemzeti intézmény éllére.
Alföldi egy olyan ember, aki nem fogja magát csak azért cenzúrázni, hogy megfeleljen egy bizonyos rétegnek/hatalomnak. Ő ezt akkor valamiért így látta jónak. Ki elhiszi, ki nem, az ő szándéka azzal, hogy kiadta a Nemzetit arra az ominózus ünnepségre, az volt, hogy javuljon a magyar-román kapcsolat. Egyébként amennyire én tudom, végül nem is ott ünnepelték. Ez az egyik dolog. A másik az, hogy minden évben egy hasonlóan nagy kaliberű helyen ünneplik ezt az eseményt. Ez csak azért lett akkor így felkapva, mert a NEMZETI színházban volt, és MERT az Alföldi Robi engedélyezte. Az elmúlt 5 év végig arról szólt, hogy beleköthessenek valamiért. Az egyik legnevetségesebb botrány például Az ember tragédiája miatt tört ki. Máig nem értem, miért.
És a harmadik. Többször előfordult már, hogy MAGYAR politikusok együtt emlékeztek meg erről a román nemzeti ünneppel a románokkal. Mégsem kavart ekkora botrányt egyik ilyen incidens sem. Szóval hagyjuk ezt, ez megint csak a média által felfújt dolog volt.
Azt meg nem értem, miért ne lehetne avantgárd művészetet folytatni a Nemzeti Színházban. Kifejtenéd erről a véleményed? Érdekel:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!