Hogyan lehetnék írónő?
Szerintem se alapozz erre; mindenképpen szerezz valami szakmát, aztán reménykedj, hogy szerencsés leszel, és legalább egy könyvedet kiadják. Ha nem is ebből fogsz megélni, elkísérhet, és boldogíthat egy életen át. Ezt úgy mondom, hogy kiskorom óta szeretnék író lenni, de 2-3 év blokk után (ami sajnos még mindig tart) úgy vagyok vele, hogy én már annak is örülnék, ha újra örömmel tudnék írni. Nem hogy még megéljek belőle :D
Az meg, hogy sokat írsz és ezért tele van helyesírási és fogalmazási hibákkal, sajnos nem kifogás. Ha így rakod fel az írásaidat az internetre (magában a kérdésedben sincs a vessző után szóköz), akkor hiába lehetnek jók az írásaid, senki sem fog komolyan venni.
utolsónak mondom:nincs tele helyesírási hibákkal. ha engem így tanítottam a suliban..
Azután,hogy
Azután, hogy
Mindig máshogy írom. de ha akarod akkor ott fogok az írásaim felett ülni és olvasgatni őket,amíg nem lesz teljesen hibátlan,ha ennyire zavar...
Nem tudom, az egyik előző vagyok, aki igyekezett kedves és optimista lenni hozzád, de most már feltűnt valami, ami abszolút hiányzik belőled, hogy író lehess:
a TISZTELET az olvasód iránt.
Én is megnéztem a belinkelt oldalt. Mennyi idős is vagy tulajdonképpen?
Mert nem vagyok az a típus, aki páros lábbal ugrál a gyerekek játékain, de amit ott találtam, több mint kezdetleges ahhoz, hogy ennyi önbizalmad legyen. A helyesírás ismerete nem opció egy író esetében, hanem ALAPVETŐ KÖVETELMÉNY. Nem csak regényírásban, hanem még egy fórumon is. És ha kritika ér, akkor nem odabökjük, hogy "úgysem érdekel", meg "20 embernek tetszett", hanem növesztünk annyi alázatot, hogy elgondolkodjunk rajta, hogy az illető talán jobban ért hozzá, és mond valamit.
(Arról nem is beszélve, hogy ha te mindent úgy tanultál, ahogy alkalmazod, akkor a nyelvtantanárodnak kapálnia kell menni, nem tanítani. De ez végül is tök mellékes, természetesen.)
Harmadrészt, kérdeztél valamit. "Jó ötlet-e erre alapozni az életed." Ha valaki őszintén válaszol, és meg is indokolja, az kapásból hülye, mert nem azt mondja, amit hallani akarsz?
A húsz másiknak, aki simizi a fejedet, mindig igaza van, csak mert jobban hangzik?
Írogass szépen, csendben, nyugodtan, reméld a legjobbakat, én is remélem neked - de vegyél vissza a stílusodból. Nagyon sok minden van még, amit meg kell tanulnod erről a "szakmáról".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!