Hogyan lehetnék írónő?
Egyetértek az előzővel. Még annyit tennék hozzá, hogy így lett volna poén pl.:
"Hogyan lehetnék írónő?
Vagy egy blogom,és írásokat,azaz regényeket írok benne. Nagyon szeretem ezt a szakmát,viszont nem tudom hogy jó ötlet-e erre alapozni az életem. Tanácsok?"
16/F
És lehetőleg nem moncsi_csi.
Hát jelentkezhetsz tanfolyamszerű írósuliba, de kemény összegeket kell kiperkálnod érte, ugyanazt tanulod meg alatta, amit mondjuk 10 év tapasztalat és tehetség útján, mellesleg előszűrőjük van, és a mezőny a fentiek ellenére is kemény.
Ma mindenki írni akar, többnyire azért, mert könnyű sikernek tűnik (nem rád vonatkoztatva, hanem általánosan nézve). De egy barátnőm mondta meg a tutit: ahogy, hogy író legyél, ÍRJ. Sokat. Publikálj, tanulj meg kritikát fogadni és önkritikát gyakorolni.
... És természetesen állj több lábon. Szerezz szakmát, végzettséget, dolgozz, alakítsd az életedet, mert az írásra építeni... sajnos, nem lehet.
Az íróság nem szakma, hanem élethivatás. Csak az lehet jó író, aki annak született. Nem könnyű út.
Jól tudsz fogalmazni?
Van mondandód?
Jobbára introvertált ember vagy?
Önálló, kreatív ember vagy? Nonkonform?
Megélhetést keresel ebben, vagy tudod, hogy az író mint művész, Isten szolgája, Lámpás, aki ha tényleg erre született, nem tehet mást, írnia kell.
Ha csak pénzkereseti forrást keresel benne, és hírnévre vágysz, akkor keress más szakmát.
3: 6-os voltam. Írónak születni kell, nem csinálódni. Bármilyen iskola bárkit is oktahat az írásról, az nem más, mint iparosképzés. Kiválóan megél belőle az, aki ezt viszi, de az írói lét önálló - és nagyon nehéz - út.
Én az leszek, hosszú-hosszú kacskaringók után, úgy, hogy soha nem akartam az lenni. De én, másokkal ellentétben erre születtem. Nem is lehetek más.
Üdv.:)
Kedves 6-os! A 3. vagyok.
Most valamilyen szinten tapló leszek, de valahol én belefáradtam már a népszerű és könnyű életre vágyó wannabe írócsíráknak magyarázni ugyanezt (oké, általában kevésbé fellengzősen adom elő magam). Nem éri meg, egyrészt, mert őket sem érdekli, másfelől pláne, mert a valóság rácáfol. Nem tudom, mikor néztél szét utoljára a könyvesboltok bestseller-polcain, de ha azok az emberek, akik azt a rahedli tüzelőt összeírták, ÍRÓNAK SZÜLETTEK és HIVATÁSUK van és LÁMPÁSOK A KÖZÖSSÉG ELŐTT... hát akkor én csicsergő levelibéka vagyok, az biztos. :)))
Lehet, hogy a szó legnemesebb értelmében írónak születni kell. A kérdés azonban nem erre vonatkozott. Ha valaki alapvetően olyan típus, hogy egy vadidegen ember szemében is elmesélendő történetet lát, és nem tud végigmenni úgy az utcán, hogy ne pörögjön le a szívében hat regény, és ösztönösen keresi a szavakat mindenre, mert le kell írni, meg kell mutatni, át kell adni, el kell mondani...
... Hát, az biztosan nem itt fogja kérdezni, hogy hogyan legyen belőle író.
Ha a kedves kérdező írni akar, akkor a kedves kérdező írjon nyugodtan, de akkor ne is azon lamentáljon, hogy mikor kap a munkájáért forint-milliókat és Nobel díjat. Aztán úgyis alakul valahogy.
Vagy megunja,
vagy az élete részévé válik (hobbinak se rossz),
vagy megmarad egy szinten, amivel elégedett lesz,
vagy eljut valameddig, hogy aztán annál nagyobbat koppanjon,
vagy mázlija lesz, felkarolják, és megvan a következő Stephanie Meyerünk.
Hogy jusson valamire, mindenekelőtt és legfőképp írnia kell. A másik kérdésre pedig a válasz, hogy addig a pillanatig senki ne alapozzon az írásra semmit, amíg nem kapja azon magát, hogy már aktuálisan pénzt keres az írással, mert akkora rizikó- és szerencsefaktor van ebben, amire nem a tehetséges, hanem a hülye az, aki alapoz.
Szóval moncsi_csi - minden más mellett, tanulás, munka, satöbbi, írj, ha jólesik. Az biztosan az íróság legalapja. :) Aztán majd menet közben eldől, meddig jutsz vele.
Én sok sikert kívánok neked mindehhez.
" -Bridget,itthon vagyunk! Mennyünk le az alagútba!"
Ha író akarsz lenni, akkor először kezdj figyelni a helyesírásra... mellesleg beleolvastam egy - két írásodba és nekem nagyon fantáziátlannak tűnnek. Nem bántásból, inkább fogadd meg a kritikát, mert értek valamelyest a dologhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!